G-20'de dikkat çeken Erdoğan-Trump yakınlığı

G-20'de dikkat çeken Erdoğan-Trump yakınlığı
Japonya’daki G-20 Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Erdoğan’ın verdiği samimi poz, akıllara Erdoğan’ın ABD’yi hedef alan söylemlerini getirdi.

YENİÇAĞ / İSTANBUL

Japonya’nın ev sahipliğinde Osaka’da iki gün sürecek G-20 Liderler Zirvesi, Başbakan Şinzo Abe’nin konuk liderleri karşılaması ve aile fotoğrafı çekilmesiyle başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve kapsamında Japonya’da bulunurken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, Erdoğan'ın temaslarına ilişkin yaptığı bir paylaşım dikkat çekti. Paylaşımda Erdoğan'ın ABD Başkanı Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile sohbetlerine ilişkin fotoğraflar da yer aldı.

Fahrettin Altun, fotoğrafı "G-20 Osaka Liderler Zirvesi’nden..." ifadesiyle paylaştı. Özellikle, ABD ile yaşanan S-400 ve F-35 gerilimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın fotoğrafı dikkat çekti.

Erdoğan’ın seçim meydanlarında ABD’yi hedef alan konuşmalarına ve iktidara yakın medyada yapılan ABD aleyhtarlığına rağmen Japonya’daki G-20 Zirvesi’nde ABD Devlet Başkanı Donald Trump ile samimi bir görüntü verdiği görülüyor.

640xauto-012.jpg

ERDOĞAN RAHİP BRUNSON'UN İADE EDİLMEYECEĞİNİ DE SÖYLEMİŞTİ

Fotoğrafın akıllara getirdiği bir diğer durum ise, ABD ile Türkiye arasında yaşanan Rahip Brunson krizi oldu. Brunson’un "Terör örgütü adına suç işlemek" ve "casusluk" suçlamasıyla tutuklu bulunması, ABD ile Türkiye arasında gerilim yaratmış, Bruson’un iade edilmemesi nedeniyle ABD’nin Türkiye’ye uyguladığı yaptırımlar döviz krizine neden olmuştu. Erdoğan ise o süreçte, Rahip Brunson’un serbest kalmayacağı ve ABD’ye iade edilmeyeceğine dair birçok ifadesi olmuştu. Ancak Rahip Brunson daha sonra, 3 yıl 1 ay 15 gün hapse mahkûm edilmiş ve yattığı süre göz önünde bulundurulan Brunson serbest bırakıldı.