Galata Kulesi'ndeki katliama öyle bir yerden tepki geldi ki, 40 yıl düşünseniz aklınıza gelmezdi! Fena alındılar, bu açıklamayı yaptılar

Galata Kulesi'ndeki katliama öyle bir yerden tepki geldi ki, 40 yıl düşünseniz aklınıza gelmezdi! Fena alındılar, bu açıklamayı yaptılar
Galata Kulesi'ndeki restorasyonda hilti kullanılması büyük eleştiri toplarken, dünyaca ünlü Hilti firmasından konuya ilişkin dikkat çeken bir tepki geldi.

İşletmesi İBB’den alınarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredilen Galata Kulesi’nde temmuz ayı başında restorasyon başlatılmıştı.

Sosyal medyada dolaşıma giren bir videoda, iki işçinin tarihi duvarı hiltiyle deldiği görülmüştü. İBB duruma tepki göstererek konuyu mahkemeye taşıyacağını açıklamıştı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Galata Kulesi’nde restorasyon sırasında yapılan işlemin yanlış olmadığını ancak hilti kullanılması nedeniyle yüklenici firmanın uyarıldığını duyurmuştu.

Bu açıklamalardan sonra Hilti Türkiye’den tepki geldi.

Yapılan yazılı açıklamada Hilti markasının “jenerik marka” olduğu vurgulanarak “Şirketimiz ve Hilti markamızla hiçbir ilgisi olmayan bu durum, kamuoyunda şirketimizi haksız yere zor durumda bırakan yanlış anlamalara neden olmaktadır.” denildi.

Hilti Türkiye’nin yaptığı açıklamalarda ilginç bilgilerde yer aldı.

İşte o açıklama:

“Global inşaat el aletleri pazarının lider şirketleri arasında yer alan Hilti olarak, son günlerde medyaya yansıyan Galata Kulesi restorasyon çalışmaları ile ilgili haberleri büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz.

Bildiğiniz gibi Hilti, dünyada ve Türkiye’de “jenerik marka” konumundadır. Hilti markasının, ürünün adının yerine geçerek jenerik özelliğini kazanması nedeniyle Galata Kulesi restorasyon çalışmaları haberlerinde olduğu gibi olumsuz konulara sahip bazı haberlerde kırıcı-delici el aletlerinin adı, medyada “Hilti” olarak geçebilmektedir. Şirketimiz ve Hilti markamızla hiçbir ilgisi olmayan bu durum, kamuoyunda şirketimizi haksız yere zor durumda bırakan yanlış anlamalara neden olmaktadır.

Dünyanın en küçük ülkelerinden biri olan yaklaşık 35 bin nüfuslu Lihtenştayn Prensliği’nde 1941 yılında doğup, bugün yaklaşık 30 bin çalışanı ile global bir marka haline gelen Hilti, 6 kıtada 120’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Türkiye pazarına ilk kez 1982 yılında giren ve 15 yıl distribütörlük olarak temsil edilen Hilti, 1997 yılından bu yana ise Türkiye’de yüzde 100 yabancı sermayeli bir firma konumunda. Merkez ofisi İstanbul’da bulunan Hilti Türkiye, başarısını bilgi, birikim ve inovasyon ile sürdürülebilir değer yaratan bir marka olmaya borçlu. Şirket; inşaat, enerji ve endüstri sektörlerindeki profesyonellere yönelik ürün, servis ve yazılımlar üreterek ekonomiye katma değer sağlıyor.

Haber içeriklerinde geçen tüm kırıcı-delici el aletlerinin “Hilti” olarak adlandırılmayarak, ürün adının (kırıcı-delici, darbeli matkap, kırıcı, inşaat el aleti vb) kullanılması konusunda hassasiyetinizi önemle rica eder, anlayışınız ve ilginiz için çok teşekkür ederiz.” (Habererk)