Aslan hız kesmedi. Seri 6 maça çıktı

Aslan hız kesmedi. Seri 6 maça çıktı
Süper Lig’in 25.haftasında Galatasaray ile Kasımpaşa karşı karşıya geldi. Yoğun kar yağışı nedeniyle ağır zemin şartlarında oynanan mücadeleyi sarı kırmızılılar 2-1 kazandı. Cimbom’a galibiyeti getiren golleri 9.dakikada Kerem Aktürkoğlu, 87.dakikada Mostafa Mohammed attı. Kasımpaşa’nın tek golünü ise Thelin kaydetti.

Galatasaray,  Türk Telekom Stadı'nda oynanan maçta Kasımpaşa'yı ağırladı. Karşılaşmayı sarı kırmızılılar 2-1 kazandı. Cimbom'un gollerini Kerem ve Mohammed attı. Kasımpaşa’nın tek sayısını ise Thelin kaydetti.

Ligde üst üste 6.galibiyetini alan sarı kırmızılılar, bu sonuçla puanını 51 yaparken, son oynadığı 3 maçta galibiyeti bulunmayan Kasımpaşa ise 26 puanda kaldı.

Galatasaray, gelecek hafta Alanyaspor'a konuk olacak. Kasımpaşa ise evinde Fatih Karagümrük'ü konuk edecek.

KAR TEMİZLEME ÇALIŞMALARI YAPILDI

Türk Telekom Stadı'ndaki müsabaka, ağır bir zeminde oynandı. İstanbul için günler önce yapılan kar yağışı uyarıları nedeniyle karşılaşma Türkiye Futbol Federasyonu tarafından saat 19.00'dan 16.00'ya alındı. Galatasaray Kulübü de kar yağışına önlem olarak zemini brandalarla kapattı.

Saat 11.00 civarında brandaların açılmasının ardından zemin kar yağışından olumsuz etkilendi. Temizleme çalışmaları ve saha çizgilerinin yeniden çizilmesi sırasında zeminde bozulma meydana geldi.

GEDSON VE KEREM İLK KEZ 11’DE

Müsabaka kırmızı topla oynanırken Galatasaray sarı-kırmızılı parçalı, Kasımpaşa ise lacivert formayla mücadele etti. Galatasaray'da iki futbolcu, ilk kez sarı-kırmızılı formayla 11'de mücadele etti.

Sarı-kırmızılı ekibin ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Gedson Fernandes ile genç oyuncu Kerem Aktürkoğlu, ilk kez bir resmi maçın başlangıç kadrosunda yer aldı. Sezon başında kadroya katılan 22 yaşındaki kanat oyuncusu Kerem, bu sezon Galatasaray'da 11 lig, 2 Türkiye Kupası maçında sonradan oyuna dahil oldu.

Gedson Fernandes ise sarı-kırmızılı formayla 1 Türkiye Kupası müsabakasında oynadı ve maça sonradan girdi.

MUSTAFA MUHAMMED BOŞ GEÇMİYOR

Galatasaray'ın yeni transferi Mustafa Muhammed, sarı-kırmızılı takımda çıktığı 4. maçında da gol attı. Ara transfer döneminde Mısır'ın Zamalek takımından kadroya katılan 23 yaşındaki santrfor, ligdeki Medipol Başakşehir ile Fenerbahçe ve Türkiye Kupası'ndaki Aytemiz Alanyaspor müsabakasında birer kez fileleri havalandırdı.

Kasımpaşa mücadelesinde de skoru 2-1'e getiren golü kaydeden Mustafa Muhammed, 4. resmi maçında 4 gole ulaştı.

İKİ TAKIMIN 11'LERİ:

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Luyindama, Marcao, Ömer Bayram, Etebo, Gedson Fernandes, Emre Kılınç, Babel, Kerem, Mostafa Mohamed

KASIMPAŞA: Ertuğrul, Hadergjonaj, Tosic, Brecka, Haddadi, Bistrovic, Aytaç, Hajradinovic, Koomson, Hodzic, Thelin

MAÇTAN NOTLAR:

İLK YARI

1' Maç başladı.

1' Mostafa Mohamed'in şutunda top kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın üstüne gidiyor.

3' Galatasaray savunmasının çıkarken kaptırdığı topla bomboş durumda içeri sokulmak isteyen Hajradinovic, önce zemine takılan topu önüne alamadı. Devamında da top ayağından aşınca doğrudan auta çıktı.

8' Galatasaray'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası dışına açılan topa Etebo uzaklardan çok sert ve düzgün vurdu, kaleci Ertuğrul mükemmel bir hamleyle topu kornere çeldi.

10' GOLL!!! Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu'nun golü ile 1-0 öne geçiyor.

11' Aytaç Kara'ın ceza sahası dışından çektiği şutta top Galatasaray savunmasından dönüyor.

14' Gedson Fernandes topla birlikte hareketlendikten sonra, ceza sahası yayının hemen dışından şutunu çekiyor fakat top Kasımpaşa savunmasından geri dönüyor.

16' Hava topu mücadelesinde Isaac Thelin'in Marcao'ya dirseği ile yaptığı müdahale sonrasında, Erkan Özdamar sarı kartını Isaac Thelin'e gösteriyor.

20' Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Ömer Bayram geçiyor. Ömer'in ortasında top kimseyle buluşmadan tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.

21' Kasımpaşa bu bölümde topla daha fazla oynayarak Galatasaray kalesinde pozisyon üretmeye çalışıyor.

24' Sol kanattan ortalanan top, ceza sahası dışında bulunan Aytaç Kara'nın önünde kalıyor. Aytaç'ın şutunda top Etebo'dan dönüyor.

25' Galatasaray akınında Babel sol çaprazdan ceza alanına girmeden sert vurdu, kaleci Ertuğrul topu güçlükle kornere çeldi.

30' Ryan Babel'in sol kanattan ortaladığı top tehlikeli bölgeye gidiyor ama o noktada hiçbir Galatasaraylı oyuncu bulunmuyor.

32' Kasımpaşa bu anlarda topla daha fazla oynayan taraf konumunda.

33' Bu bölümde tempo bir nebze düştü. İki takım da zeminin ağırlığından dolayı yorulmaya başladı.

36' Bu dakikalarda oyun çok sık şekilde faul düdükleriyle duruyor.

38' Galatasaray orta alanda yaptığı paslarla Kasımpaşa savunmasını üstüne çekmeye çalışıyor.

40' Kazanılan serbest vuruşta, Christian Luyindama'ın uzun gönderdiği topu Dusko Tosic karşılıyor.

45' Hakem Erkan Özdamar, mücadelenin ilk yarısını bitiren düdüğü çalıyor ve Galatasaray soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle giden taraf oluyor.

İKİNCİ YARI

46' İkinci yarı başladı.

46' Sağ kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Kevin Varga son çizgiden çok etkili bir orta kesti, yerden giden topa kale alanındaki Thelin dokunamadı.

53' Kasımpaşa'nın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Galatasaray savunmasından seken topu ceza sahası içinde kontrol etmek isteyen Varga, Kerem'le girdiği mücadelede yerde kaldı. Kasımpaşalılar penaltı bekledi ancak oyun devam etti.

55' Kerem Aktürkoğlu ile Kevin Varga arasındaki mücadele bir süre VAR tarafından kontrol edildi ancak hakeme herhangi bir inceleme tavsiyesi gelmedi. Oyun yeniden başladı.

59' Karşılaşmada son yarım saatlik dilime 1-1'lik eşitlikle giriliyor.

63' Oyun bu dakikalarda faul düdüğü ile sık sık duruyor.

64' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda, Ömer'in ortaladığı topu Kasımpaşa savunması ön direkte uzaklaştırıyor.

65' Emre Kılınç'ın kullandığı köşe vuruşunda, Marcao'nun Tomas Brecka'ya yaptığı müdahale sonrasında hakem Erkan Özdamar faul düdüğünü çalıyor.

68' Galatasaray'da 3 oyuncu değişikliği birden gerçekleşecek. Fatih Terim oyuna müdahale etmeye hazırlanıyor.

70' Kasımpaşa'da Hajradinovic, Fernandes'e yaptığı faul sonrası sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü.

70' Emre Kılınç'ın kullandığı kornerde, topa yükselen Christian Luyindama'nın kafa vuruşunda top auta çıkıyor.

71' Galatasaray'da Ryan Babel yerini Ryan Donk'a bıraktı. Gedson Fernandes çıktı Emre Akbaba'ya oyunda. Emre Kılınç oyundan alındı Henry Onyekuru'ya girdi.

72' Etebo'dan topu çalan Hodzic sol kanattan son çizgiye inmek istedi ancak araya giren Luyindama topu taca göndererek tehlikeyi savuşturdu.

74' Etebo'dan pası alan Onyekuru'nun ceza yayı üzerinden yaptığı vuruşta top yandan auta çıktı.

75' Henry Onyekuru'nun ceza sahası yayı üzerinden çektiği şut etkili olmuyor ve kalenin yanından auta çıkıyor.

76' Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu yerini DeAndre Yedlin'e bıraktı.

78' Galatasaray topu üçüncü bölgeye taşımakta ve orada tutmakta zorlanıyor.

82' Ömer Bayram'ın formasını arkadan çeken Kevin Varga için hakem Erkan Özdamar sarı kartını gösteriyor.

84' Emre Akbaba'nın kullandığı köşe vuruşunda Ryan Donk kale önünde topa dokunamıyor ve ev sahibi takım mutlak bir gol şansından olmuş oluyor.

85' Dusko Tosic, Oghenekaro Etebo'nun şortundan çekiyor ve bu müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

86' PENALTI! Galatasaray'da orta alandan içeri doldurulan top Luyindama'dan arkaya sekti. Orada topu alan Onyekuru kaleciyi çalımlamak isterken Ertuğrul'un müdahalesiyle yerde kaldı, hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi.

87' GOLL!!! Mostafa Mohamed topun başına geçti ve gol geldi.

90' Bu arada maçın sonuna en az 4 dakika ilave edildi.

90' KAÇTI! Kasımpaşa çok adamla etkili geldi. Thelin'in taşıdığı atakta Aytaç'ın şutu savunmadan döndü. Devamında Hadergjonaj vurdu ancak çerçeveyi tutturamadı.

90' Maç sona erdi.