Galatasaray 21. şampiyonluğunu ilan etti

Galatasaray 21. şampiyonluğunu ilan etti
İzmir'de Göztepe ile karşı karşıya gelen Galatasaray, 1-0 kazandığı maçın ardından Süper Lig'de 2017-18 sezonununda şampiyonluğunu ilan etti.

Galatasaray Süper Lig'de 2017-18 İlhan Vavcav Sezonu'da şampiyonluğunu ilan etti. Teknik Direktör Fatih terim Galatasaray'da 17 kupasını kaldırdı.

Fransız yıldız Bafetimbi Gomis'in penaltı golüyle 3 puanı hanesine yazdıran Fatih Terim'in öğrencileri, şampiyonluğu 75 puanla elde etti ve en yakın rakipleri Fenerbahçe ile Başakşehir'in 3 puan önünde sezonu noktalayıp şampiyon oldu.

GÖZTEPE: Beto, Leo, Reis, Kosanovic, Rotman, Castro, Selçuk, Tayfur, Gouffran, Ghilas, Ba. YEDEKLER: Günay, Traore, Hakan, Scarione, Ngando, Erol, Serkan, Doğanay, Muhammed, Ömer.


GALATASARAY: Muslera, Linnes, Serdar, Denayer, Nagatomo, Donk, Fernando, Feghouli, Belhanda, Rodrigues, Gomis. YEDEKLER: Eray, Mariano, Maicon, Ahmet, Ozan, Yasin, Selçuk, Celil, Eren, Sinan.

MAÇ ÖZETİ

Bornova Stadı'nın ev sahipliği kritik mücadele başladı...

Müsabakanın 7. dakikasında sağ taraftan bindiren Linnes yerden ortaladı ama Göztepe savunması kritik müdahaleyle tehlikeyi uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın 11. dakikasında Rodrigues, Tayfur'un müdahalesiyle ceza sahasının hemen dışında yerde kaldı. Kaleyi karşıdan gören pozisyonda topun başına geçen Garry Rodrigues'in vuruşunda top az farkla dışarı çıktı.

Maçın 15. dakikasında Gouffran ceza sahası dışından kaleyi yokladı ama top auta gitti.



Dakika 20'de Göztepe gole çok yaklaştı. Selçuk Şahin'in ceza sahası dışından vuruşunda kaleci Muslera gole izin vermedi. Ardından Gouffran'ın kafa vuruşunda top direkten döndü.

Mücadelenin 23. dakikasında Demba Ba'nın uzak mesafeden sert vuruşunda kaleci Muslera topu kontrol etti.

Kritik müsabakanın 25. dakikasında hakem Cüneyt Çakır su molası verdi.

Mücadelenin 36. dakikasında savunmanın arkasına atılan topa iyi hareketlenen Gomis'in vuruşunda kaleci Beto gole izin vermedi. Hemen ardından gelişen Göztepe atağında ise Demba Ba'nın vuruşunda Muslera kalesini gole kapattı.

Dakika 41'de sol kanattan Belhanda'nın kullandığı köşe vuruşundan gelen topa iyi yükselen Donk'un kafa vuruşunda top az farkla dışarı çıktı.



Maçın ilk 45 dakikalık bölümü golsüz eşitlikle noktalandı.

İkinci yarı başladı...

Karşılaşmanın 53. dakikasında Rodrigues'in vuruşunda top dışarı çıktı.

Müsabakanın 64. dakikasında Demba Ba savunmadan geri gelen topa gelişine vurdu ama hedefi tutturamadı.

Galatasaray'ın hocası Fatih Terim ilk hamlesini yaptı. Feghouli 64'te oyundan çıkarken, Sinan Gümüş oyuna girdi.

Bafetimbi Gomis, 66. dakikada attığı golle Galatasaray'ı öne geçirdi. Kendi kazandırdığı penaltıda topun başına geçen Fransız yıldız hata yapmadı ve fileleri havalandırdı: 0-1.

Dakika 70'te hakem Cüneyt Çakır bir kez daha su molası verdi.

Mücadelenin 81. dakikasında Göztepe kaleyi karşıdan gören pozisyonda serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Demba Ba'nın vuruşunda top üstten auta çıktı.

Kalan dakikalarda skoru koruyan Galatasaray, Göztepe'yi 1-0 mağlup ederek 21. şampiyonluğunu ilan etti.

TERİM'İN GALATASARAY'DA 17. KUPASI

Kariyerinde ilk kez Galatasaray'da sezon içi göreve başlayan Fatih Terim, daha önce sarı-kırmızılı ekibi yönettiği 8 sezonda 16 kupa kaldırma başarısı gösterdi.

Galatasaray, Türk futbolunun Avrupa kupalarındaki en önemli başarısı gösterilen UEFA Kupası şampiyonluğunu 2000 yılında Terim'le elde ederken, tecrübeli çalıştırıcıyla bugüne kadar 6 lig, 3 TSYD Kupası, 2 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu kazandı.

Sarı-kırmızılı ekipte ilk kez 1996-1997 sezonunda göreve getirilen Fatih Terim, ilk dönemindeki 4 sezonda kulübün müzesine 12 kupanın girmesine katkı sağladı.

Takımıyla ilk döneminde üst üste 4 kez lig şampiyonu olan Terim, TSYD Kupası'nda 1997-1998, 1998-1999 ve 1999-2000 sezonu şampiyonluklarını elde etti. Türkiye Kupası'nı 1998-1999 ve 1999-2000 sezonlarında kazanan takımın başında bulunan Terim, 1996 ve 1997 yıllarında Galatasaray'a Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandırdı.

Terim yönetiminde Galatasaray, Türk futbol tarihinin ilk Avrupa kupası olan UEFA Kupası şampiyonluğunu 2000 yılında finalde İngiliz ekibi Arsenal'i eleyerek müzesine götürdü.

Galatasaray'da 2002-2003 sezonunda başlayan ve 2003-2004 sezonunun son 8 haftasına kadar süren ikinci döneminde hiçbir kulvarda şampiyonluk elde edemeyen Terim, üçüncü döneminde üst üste 2 lig şampiyonluğu, 2 de TFF Süper Kupa şampiyonluğuna imza attı.

Bu sezonun 17. haftasındaki Göztepe karşılaşmasında dördüncü dönemine başlayan tecrübeli çalıştırıcı, yeni bir şampiyonluğa çok yakın.

İlgili Haberler