Galatasaray-Akhisarspor 1-0 (Maç özeti)

Galatasaray-Akhisarspor 1-0 (Maç özeti)
Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası ikincisi Akhisarspor'un karşı karşıya geldiği Süper Kupa maçını tek golle kazanan sarı kırmızılılar, kupanın sahibi oldu.

Galatasaray ile Akhisarspor, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Süper Kupa maçında karşılaştı.

Ankara Eryaman Stadyumu'nda oynanan mücadele, 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona erdi ve sarı kırmızılılar Süper Kupa'ya uzandı.

Galatasaray'a kupayı getiren golü 38. dakikada Belhanda kaydetti.

2018-19 sezonunda Süper Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nı şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, üçüncü kupasını kazandı.

MAÇTAN DAKİKALAR:

11. dakikada Jimmy Durmaz'ın harika pasında Selçuk İnan boş pozisyonda net bir vuruş yapamadı. Gökhan Değirmenci, rahat bir şekilde topu kontrol etti.

Mücadelenin ilk tehlikeli atağı 13. dakikada geldi. Erhan'ın ortasına çok iyi yükselen Burhan Eşer, Luyindama'nın önünden vuruşunu yaptı, top direkten auta çıktı.

30. dakikada Jimmy'den sert bir şut geldi. Maçın başından beri etkili bir oyun ortaya koyan İsveç'li futbolcu, ceza sahasının gerisinden muhteşem bir vuruş yaptı. Gökhan'ın uzanamadığı top, az farkla auta çıktı.

SARI KART İlk sarı kart 33. dakikada çıktı. Babel'e sert bir müdahelede bulunan Bjarnason, Halil Umut Meler tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

Galatasaray penaltı bekledi

34. dakikada Galatasaray penaltı bekledi. Mariano'nun pasında ceza sahasında Nagatomo, Tolga Ünlü'nün müdahelesiyle yerde kaldı. Galatasaraylı futbolcular penaltı beklerken, Meler penaltıya sebep verecek bir sebep olmadığını belirtti ve oyun devam etti.

Sessizliği Belhanda bozdu

20190807_2_37679869_46630694_web.jpg

GOOOL Galatasaray, 39'da öne geçti. Sol kanatta topla buluşan Belhanda, topu Seri'ye gönderdi. Fildişi'li futbolcu tek pasla Belhanda'yı buluşturdu. Ceza sahasının hemen önünde topu çok iyi bir şekilde önüne çeken Belhanda, muhteşem bir şut yolladı ve takımını 1-0 öne geçti.

Golün hemen ardından Adem Büyük golü denedi. Nagatomo'nun pasında topu önüne alan Adem şutunu attı, az farkla auta çıktı. 42. dakikada Adem'in golü ofsayta takıldı. Selçuk'un ortasına iyi yükselen Adem Büyük, kafayla topu ağlara gönderdi fakat ofsayt sebebiyle gol geçersiz sayıldı.

Mücadelenin ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

20190807_2_37679869_46630689_web.jpg

İkinci yarı başladı

13. dakikada direğe takılan Burhan, ikinci yarının başında da tehlike oluşturdu. Rotman'ın ortasına çok iyi yükselen Burhan, kafa vuruşunu yaptı. Muslera, son anda topu kornere çeldi.

57. dakikada Galatasaray, Babel'le gole yaklaştı. Selçun'un pasında sol kanatta topla buluşan Babel, zor pozisyonda orta açmayı başardı. Top bir anda kaleye yöneldi, Gökhan güçlükle topu kornere çeldi.

Burhan devam edemedi

İlk değişiklik Akhisar'dan geldi. Takımının en etkili ismi olan Burhan, 64. dakikada kendisini yere bıraktı. Oyuna devam edemeyen tecrübeli futbolcunuın yerine Onur Ayık dahil oldu.

SARI KART 66. dakikada Belhanda, Kadir Keleş'e yaptığı müdahelenin ardından sarı kart gördü. Pozisyonun ardından itirazlarını sürdüren Mariano, Belhanda'nın ardındans sarı kart gören ikinci isim oldu.

Marcao'dan büyük hata

Tolga Ünlü'nün attığı taçta Marcao ağır kalınca Onur Ayık, savunma arkasına sarktı. Muslera ile karşı karşıya kalan Onur, topu Uruguay'lı kaleciye nişanladı ve beraberlik fırsatını kaçırdı.

72. dakikada Emre Mor, Adem Büyük'ün yerine, 80. dakikada ise Feghouli, Jimmy Durmaz'ın yerine oyuna dahil oldu.

Akhisarspor, 90'da gole çok yaklaştı. Tek paslarla Galatasaray ceza sahasına giren Akhisarspor'da Marcao'nun yaptığı hatanın ardından Bjarnason, topu içeriye çevirdi. Boş durumda bulunan Bertuğ, topu kaleye göndermeyi başaramadı.

90+1. dakikada maçın tek golünü atan isim olan Belhanda, yerini Donk'a bıraktı.

90+4. dakikada Bertuğ, Luyindama'nın müdahelesiyle yerde kaldı. Tehlikeli bölgede kazanılan serbest vuruşta topun başına Rotman geçti. Atılan şut Galatasaray savunmasından döndü ve Galatasaray, sahadan 1-0 galip ayrıldı.

20190807_2_37679869_46630700_web.jpg

FATİH TERİM CEZALI

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, cezası nedeniyle takımının başında yer alamadı.
Süper Lig'de geçen sezonun 33. haftasındaki Galatasaray-Medipol Başakşehir maçında hakem tarafından tribüne gönderilen Terim, 3 maç ceza almıştı.

Cezasının ilkini 2018-2019 sezonunun 34. haftasında çeken Terim, TFF Süper Kupa maçında da görev yapamadı.
Terim, Süper Lig'in ilk haftasındaki Yukatel Denizlispor karşılaşmasıyla cezasını tamamlayacak.
Süper Kupa maçında sarı-kırmızılı takımın başında yardımcı antrenör Levent Şahin yer aldı.

KUPANIN SON SAHİBİ

Akhisarspor, tarihinde ikinci kez Süper Kupa mücadelesine çıktı.
Yeni sezonda TFF 1. Lig'de mücadele edecek Ege temsilcisi, geçen yıl Konya'da Galatasaray'a penaltılarda üstünlük sağlayarak Süper Kupa'yı kazanma başarısı gösterdi.

Süper Kupa'nın son sahibi Akhisarspor, 15 Mayıs'ta Sivas'ın ev sahipliği yaptığı Türkiye Kupası'nda yine karşı karşıya geldiği Galatasaray'a bu kez 3-1 mağlup oldu.

Manisa ekibi, üst üste ikinci defa Türkiye Kupası'nı müzesine götürme şansını değerlendiremedi.

Süper Lig'de geçen sezon küme düşen Akhisarspor'un yeni teknik direktörü Mehmet Altıparmak, başkentte ilk 11'de Gökhan Değirmenci, Vrsajevic, Cocalic, Rotman, Aykut Çeviker, Tolga Ünlü, Alperen Babacan, Burhan Eşer, Kadir Keleş, Bjarnason ve Erhan Çelenk'e yer verdi.

GALATASARAYLILAR İLGİ GÖSTERDİ

Sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarını TFF Süper Kupa mücadelesinde yalnız bırakmadı.

Galatasaraylı taraftarlar, 22 bin seyirci kapasiteli Eryaman Stadı'nda kendilerine ayrılan bölümü doldurdu. Statta taraftarların büyük çoğunluğunu Galatasaraylılar oluşturdu.

Az sayıda Akhisarsporlu taraftarlar da takımlarını destekledi.