Galatasaray Avrupa'da dökülüyor!

Galatasaray Avrupa'da dökülüyor!
Galatasaray’ın son 5 yıldaki Avrupa performansı düşündürücü boyutlara geldi. Sarı kırmızılılar, oynadığı son 27 Şampiyonlar Ligi maçında sadece 2 galibiyet alırken, bu periyotta deplasmanda oynadığı hiçbir maçı kazanamadı.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ

Şampiyonlar Ligi A Grubu 3. maçında kendi sahasında Real Madrid’e 1-0 mağlup olan Galatasaray’ın Avrupa kupalarındaki performansı düşündürüyor. Sarı kırmızılılar, 2014 yılından bu yana oynadığı 27 Şampiyonlar Ligi maçında sadece 2 galibiyet alırken, sadece 20 gol atabildi.

Bir dönem ‘Avrupa Fatihi’ olarak anılan Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki kötü performansı dikkat çekiyor. Sarı kırmızılılar, bu sezon oynadığı 3 Şampiyonlar Ligi maçında sadece 1 beraberlik alabilirken gol sevinci yaşayamadı. Deplasmanda Clup Brugge ile golsüz berabere kalan Galatasaray, kendi evinde oynadığı PSG ve Real Madrid maçlarında ise 1-0 mağlup oldu.

27 MAÇTA 2 GALİBİYET

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde zorlu takımlarla mücadele etmesine rağmen oynadığı futbol ve alınan sonuçlarla beklentilerin altında kalırken, son dönemde Avrupa’da alınan kötü sonuçlar ise düşündürücü boyutlara geldi. Sarı kırmzılılar, oynadığı son 27 Şampiyonlar Ligi maçında sadece 2 galibiyet, 8 beraberlik ve 17 mağlubiyet aldı. Şampiyonlar Ligi’nde son olarak 2018 yılında Lokomotiv Moskova’yı 3-0 yenen Galatasaray, son 27 maçta 20 gol atarken, kalesinde 47 gol gördü.

DEPLASMANDA GALİBİYETE HASRET

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki en kötü istatistikleri ise deplasmanda oldu. Sarı kırmızılılar, deplasmanda oynadığı son 13 Şampiyonlar Ligi maçında hiç galibiyet alamazken, 3 beraberlik ve 10 mağlubiyet aldı. Rakip filelere sadece 7 gol atabilen sarı kırmızılılar, kalesinde ise 25 gol gördü. Öte yandan, son 6 deplasman maçında gol atamayan Galatasaray, iç sahada oynadığı 14 maçta 2 galibiyet aldı.