Galatasaray Başkanı Burak Elmas canlı yayında açıkladı! Fatih Terim'e ne teklif etti

Galatasaray Başkanı Burak Elmas canlı yayında açıkladı! Fatih Terim'e ne teklif etti
Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas katıldığı televizyon programında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, HaberTürk''te katıldığı programda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İşte Burak Elmas''ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Burak Elmas seçim öncesi dönemden bahsederek, "Seçim dönemi çalıştığınız ekiple seçimden sonra icraata geçtiğiniz zaman fikir ayrılıkları olabiliyor. Böyle durumlarda dostça yolları ayırmak son derece doğal. Yönetim Kurulu''ndaki arkadaşlarımızın seçiminden pişman değilim. Önümüze bakacağız. Zor bir dönemde aday olduk, taşın altına elimizi koyduk" dedi.

"GHEZZAL BİZE ÖNERİLDİ"
Beşiktaşlı futbolcu Rachid Ghezzal konusuna değinen Elmas, "Futbolcuları scouting departmanımız önerdi. Alternatifli bir listemiz vardı. Ghezzal da o listedeydi. Ancak maliyeti sebebiyle ben ve arkadaşlarım transferini yapmadı. Ghezzal transferinde maliyetinin net 4 milyon Euro''ya geldiğini gördük ve Galatasaray''ın geleceğiyle ilgili böyle bir karar almamayı uygun gördüm" diye konuştu.

Elmas, Fatih Terim ile ilgili olarak, "Biz gelirken Terim ile çalışacağımızı net belirterek geldik. Diğer adaylar da tasarruflarını dile getirmişti. Göreve gelince hoca ile oturduk ve anlayışı değiştirmemiz gerektiğini söyledim. Genç, potansiyelli, satabileceğimiz oyuncuları transfer edelim dedim" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Elmas, "Aldatılma kelimesinin içeriğini doldurmak lazım. (Fatih Terim''in) Orada ne kastettiğini bilmiyorum" diye konuştu.

"TFF, GALATASARAY KARŞITI"
Türkiye Futbol Federasyonu''na (TFF) karşı eleştirilerde bulunan Elmas, "Karşımızda, ciddi anlamda Galatasaray karşıtı olduğunu düşündüğümüz bir federasyon var. Hakemlerle ilgili ciddi sorunlar var. Federasyonla ciddi görüşmeler yaptık. Takımda da problemler var ama hakemlerle ilgili problemleri bunlarla karıştırmamak lazım. Bazı hatalar bize organize şekilde yapıldı. Onun için operasyon yaptıklarını düşündüm. Hala düşünüyorum. TFF içinde bizim gitmemizi isteyenler var. TFF, tam anlamıyla özerk değil, bu yüzden kulüplere karşı sorumluluk hissetmiyor" ifadelerini kullandı.

FATİH TERİM AÇIKLAMASI
Elmas, Fatih Terim ayrılığına değinerek "Son dönemlerde çok fazla yalan bilgi servis edildi. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı, istediği teknik direktörle, istediği zaman görüşebilir. Buna mecbur. Yaz ayından bu yana hoca aradığımız haberleri doğru değil. Domenec Torrent ile görüşmeleri ben yaptım. Hocamıza, Pep Guardiola''nın yardımcısıyla görüştüğümüzü söyledim. Fatih Terim''e, Torrent ile görüşmenin detaylarını anlatmadım. Daha sonra en uygun opsiyon bu olduğu için Fatih Terim’le yolları ayırdım. Fatih Terim ile yolların ayrıldığı zamanki verilere bakarsanız, bu kararı almak için yeterli sebebim vardı" diye konuştu.

"YIPRANMASINI İSTEMEDİM"
"Ben hala Fatih Terim''in önemli bir futbol aklı olduğunu düşünüyorum." diyen Elmas, "Bir efsanemizin sahadaki sonuçlarla yıpranmasını istemediğimi, onu bir ‘futbol aklı’ olarak, başkan yardımcısı göreviyle yanımda görmek istediğimi söyledim. Fatih Terim bunu istemedi. 1911''de Ali Sami Yen, ''Beni çok eleştiriyorsunuz, taşın altına elini koymak isteyen varsa benden davet beklemesin, gelip yardım etsin'' demiştir. Ben de bunu yapmaya çalıştım." dedi.

"İSTİŞARE KURULUNU COVID SEBEBİYLE TOPLAMADIK"
"Covid-19 sebebiyle belli bir yaşın üzerinde büyüklerimiz olduğu için istişare kurulumuzu toplamadık" diyen başkan Elmas, "Divan kurulu toplantımızı online yapacağız. Bazı başkanlarımızla sürekli görüşüyoruz. Çok çok büyük bir projeyi konuşuyoruz." ifadelerini kullandı.

"IŞITAN GÜN''ÜN TWEETLERİ BİZİDE RAHATSIZ ETTİ"
"Hande hanımla ve Işıtan Gün ile ilgili yapılması gereken bir şey varsa ben de yaparım, yönetimdeki arkadaşlarım da yapar. Işıtan Gün''ün tweetlerinden biz de rahatsızız. Yönetimdeki kadın arkadaşlarımızın görüşlerini özellikle aldım. Işıtan Gün de özür diledi ama burada amaç başka. Bir cadı avı söz konusu."

FLORYA PROJESİ
Florya projesiyle Galatasaray''ın bütün borçlarını ödeyebiliriz. Detaylara girmek istemiyorum, bozmak isteyenler olabilir. Dursun Özbek''ten de bu konuda yardım istedik. Riva projesinde borçlu çıkabiliriz. Onu da halletmeye çalışıyoruz. Florya Pojesi''nin tamamlayabilirsek Galatasaray''ın, Türkiye''nin ilk borçsuz kulübü olma şansı var." dedi.

SEÇİM KARARI ALACAK MI?
"Seçim kararı alacak mısınız?" sorusuna Elmas, "Bugün çok önemli konular hakkında konuşuyoruz. Günlük çok ciddi sorunlar var. Galatasaray''ın geleceğini kurtarabilecek büyük projeler ile ilgili çalışıyoruz. Ben şu anda ne ibrayı ne de seçimi düşünüyorum. Üyelerimiz nasıl bizi seçtilerse, oylarıyla gerekli kararları da alabilirler. Buna da saygı duyarım. İbra edilmezsem, tüzüğümüz ne gerekiyorsa yaparım. Şu an ibrayı değil birçok sorun var, onları düşünüyorum." dedi.

GOMIS, GALATASARAY''A GERİ DÖNECEK Mİ?
"Çok talihsiz bir dönem yaşadık. Cezalılar, kaleci sakatlıkları, Afrika Kupası... Kısa bir dönemimiz var, araştırma yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde 1 veya 2 ismi kadromuza katmak için çalışıyoruz. Bafetimbi Gomis, görüştüğümüz oyunculardan biri. Hocamızla da görüştük. "Büyük bir ihtimalle Yedlin ayrılacak, yerine Omar''ı koyacağız. Galatasaray''a, maliyeti uygun ama katkısı yüksek oyuncular almamız lazım. Galatasaray küme düşme tehlikesi yaşamayacak."

İlgili Haberler