Galatasaray Başkanı Burak Elmas ilk bir ayını değerlendirdi. Transfer açıklaması yaptı!

Galatasaray Başkanı Burak Elmas ilk bir ayını değerlendirdi. Transfer açıklaması yaptı!
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Burak Elmas'ın, görevdeki ilk 1 ayını değerlendirdiği basın toplantısında 10 gün içerisinde transferleri bitireceği yönündeki sözleri için yapılan eleştirileri haklı bulduğunu belirterek camiadan özür diledi. Elmas, Fatih Terim'le 3 yıllık anlaşma imzaladıklarını da açıkladı...

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Burak Elmas''ın, görevdeki ilk 1 ayını değerlendireceği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Başkan Burak Elmas şunları söyledi:

"10 gün içerisinde hocamızın istediği transferleri bitirebileceğimize dair vermiş olduğum demeç var. Eleştirileri haklı ve yerinde buluyorum. Bu süreçte gerçekleşen, gelişen ve yapmak zorunda olduklarımızı da anlatmak istiyorum. Bizden beklentilerin ne kadar yüksek olduğunun farkındayız. 100 gün hedefimiz doğrultusunda ciddi şekilde çalışmaya başladık ve tespitler yaptık. Bildiğimiz veriler dışında, bilmediğimiz veriler de vardı. Bu gibi detayları çok kısa sürede öğrendik. Transferler için 10 gün söyleminden dolayı üzüntü yarattıysam, şahsım adına huzurunuzda tüm Galatasaraylılardan özür diliyorum.".

Göreve geldiğimiz gün, UEFA''dan borçsuzluk kağıdı almamız gerekiyordu ve 75 milyon TL de ödeme yaptık. 

Bugün mutlu olmak için kısa mutluluklar peşinde koşmayacağız, burada cesur olacağız. PSV maçına yetişsin diye transfer yapmayacağız. 10 gün söylemimden dolayı bir üzüntü yarattıysam da tüm Galatasaray camiasından özür diliyorum. Hocamızla önce gönülden anlaşarak bir mukavele yaptık. Transferleri bütçemiz dahilinde alıyoruz, bütçeye göre kararlar veriyoruz. Hocamızla konuşup bugünü kurtarmak için değil, geleceği kurma hedefindeyiz. Bugün yaklaşık 30 milyon TL nakdimiz, bloke vaziyette. Sayın bakan ile görüşüp çözmek için uğraşlarımızı sürdürüyoruz.

Oğulcan konusu, kasıtlı geciktirilen bir lisans olayıdır. Bunu, sonunda alacağımızı biliyoruz ama Oğulcan için üzülüyorum, formdayken oynayamıyor. Bizim mücadelemiz kişilerle değil, sistemle.

Ghezzal ile görüştük

Ghezzal ile görüştük. İstediğimiz her oyuncuyla görüşmeye devam ederiz. Birçok oyuncuyla görüşüyoruz. Maliyeti, hocamızın isteği, oyuncunun karakteri gibi kriterler doğrultusunda transfer yapacağız. Hocamızın oyuncuyu istemesi, oyuncunun Galatasaray''da oynamaya uygun olması önemli kriterler. Görüştüğümüz birçok oyuncu var. En iyilerini kadroya katmak için çalışıyoruz.

Ahmet Nur Çebi''ye yanıt

Her takım arzu ettiği oyuncuyla görüşebilir. Bu, rekabetin gereğidir. İlk defa olmuyor. Geçtiğimiz senelerde bize oldu. Ama bunu nezaket çerçevesinde yapmak önemli. Sayın Ahmet Nur Çebi''nin haklı olduğu sıkıntısı menajerler konusu. O konuda dikkatli davranma isteği var, biz de buna katılıyoruz. Tüm başkanlarla çok şeffaf bir iletişimimiz var. 

Gedson''un kulübüyle görüşmeler devam ediyor. Türkiye''den bir büyük kulübümüzün ödeyemeyeceğini düşündüğümüz yüksek bir teklifi oldu. Bunun belgesi var elimizde. Centilmenlik iki taraflı olur, arzu edenler davranışıyla bunu göstermeli."

Sol bek ve Stanciu hakkında

Başka bir takımın ricasıyla hiçbir transferden vazgeçmedik. Galatasaray, başka bir takımın ricasıyla hiçbir oyuncudan vazgeçmez. Söz verdik diye çok büyük maliyetli oyuncularla imza atmıyoruz. Galatasaray''ın önündeki 4 senesini düşünüyoruz. Barış Alper Yılmaz transferi bizim yapmak istediğimiz tarzda bir transfer.

Sol bek için Kurzawa, Alioski ve van Aanholt ile görüşmeler yaptık, şartları bize uyar mı bakıyoruz. Takımdan ayrılmasına mecbur olduğumuz isimler var. Bu oyuncularla ben bire bir görüştüm, teklif bekliyoruz. Stanciu için kulübünün başkanıyla görüştüm ama şu an ödeyebileceğimiz ve onların istediği rakam arasında fark var. Gayet güzel konuştuk ama ilerleyen günler ne getirir bilemiyorum."

İlgili Haberler