Burak Elmas Fatih Terim’i neden 10 dakikada gönderdiğini açıkladı

Burak Elmas Fatih Terim’i neden 10 dakikada gönderdiğini açıkladı
Galatasaray Başkanı Burak Elmas, ligde ve kupada alınan başarısız sonuçların ardından teknik direktör Fatih Terim ile yolları ayırmış ve İspanyol Domenec Torrent ile anlaşma sağlamıştı.

Gazete Oksijen''den Elif Ergu Demiral, Galatasaray Başkanı Burak Elmes ve yöneticisi Elif Uzuner ile söyleşi yaptı.

Söyleşide Burak Elmas, Fatih Terim''le yollarını nasıl ayırdıklarını anlattı.

İŞTE O KONUŞMA

Terim ile ayrılığın yaşanış şekli açısından çok üzüntü verici olduğunu söyleyen Burak Elmas, "Ben Fatih Hoca’yı insan olarak, Galatasaray efsanesi olarak çok seviyorum. Hayatımdaki en travmatik 10 dakikaydı. Duygularım ve aklım arasında gidip geldim. Dilim başka konuştu, duygularım başka" dedi.

"ÇOK TEPKİ GELDİ"

Elmas, "18 haftada bu ilişki neden bu noktaya geldi?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Saha sonuçları istediğimiz gibi gitmedi.

Avrupa’da ciddi anlamda başarılı bir dönem geçirdik ama Türkiye Kupası ve lig iyi gitmedi. Sonuçlar iyi gitmediği zaman bize eleştiri geliyor ama Fatih Hoca’ya da çok eleştiri gelmeye başladı.

"GÜNLÜK YANGIN..."

Bir takım organizasyonel değişiklikler yapılmasını istediğini belirten Elmas konuşmasına şöyle devam etti:

"Galatasaray futbol okulunu kurmak gibi temel konularda ciddi bir sabırsızlık vardı bende. Bazen şöyle bir sıkıntı olur; saha sonuçları o kadar çok baskı getirir ki size uzun vadeli planlarınızı yapamaz hale gelirsiniz, günlük yangını söndürmekle uğraşırsınız."

"GARANTİSİ BİLE YOK!"

Burak Elmas, Fatih Terim''in Avrupa Ligi''nde grup birincisi olmasına ve son 16''ya kalmasına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Elmas şöyle konuştu: " Avrupa’da bu yıl başarı elde edebiliriz, ama ertesi yıl Galatasaray öyle bir sistem kurmalı ki devamı gelsin.

UEFA’yı almamızın üzerinden 21 yıl geçti. 21 yıldır final görmemişiz.

Yani Galatasaray öyle bir sistem kurmalı ki üç yılda bir beş yılda bir Avrupa’da başarılı duruma gelsin. Bu yıl Avrupa’da başarılıyız ama başarının önümüzdeki yıllarda devam ettirilebileceğinin garantisi yok."

İlgili Haberler