Galatasaray Benfica maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Galatasaray Benfica maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
Temsilcimiz Galatasaray UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Benfica’yı ağırlıyor. Galatasaray bu maçı kazanıp ikinci karşılaşmaya avantajlı gitmek istiyor. Galatasaray Benfica maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte detaylar.

Ligde zirve yarışını sürdüren Galatasaray Avrupa mücadelesinde devam ettiriyor. Ligde son maçta Trabzonspor’u 3-1 geçen Galatasaray evinde Benfica’yı geçip ikinci maç için avantaj yakalamak istiyor. Galatasaray’da Mariono’un durumu bu akşam maç saatinde belli olacak.

GALATASARAY BENFİCA MAÇI NE ZAMAN

Galatasaray - Benfica maçı 14 Şubat Perşembe günü oynanacak.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Benfica karşılaşması öncesi basın toplantısı düzenledi.

FATİH TERİM: BENFİCA ŞUAN PORTO'DAN İYİ

İki Porto maçı Şampiyonlar Ligi'nde çok iyi oynadığımız iki maçtı. O iki maçı dışarıdan izlerseniz kaybetmemiz zor. O maçlardaki performansı tekrarlarsak kazanırız. Benfica şuan Porto'dan daha iyi durumda. Ajax'a son dakika Şampiyonlar Ligi'ni kaybettiler. Şampiyonlar Ligi'nde de yollarına devam edebilirlerdi. Porto iyi bir takım ama Benfica form olarak daha iyi durumda.

"BENFİCA'YI GEÇERSEK HEDEFİMİZ DAHA NET OLUR"

Niyetimiz Şampiyonlar Ligi'ydi. Sadece forvetsiz değil bazı eksiklerle orada mücadele ettik. İki Porto maçını kazansak durumumuz farklı olurdu. İnşallah UEFA'da gidebildiğimiz yere kadar gideriz. Bunun konuşulabilmesi için Benfica önemli bir sebep. Benfica'yı yenersek hedef gösteren konuşmalar yapabiliriz.

"SAHA AVANTAJIMIZI KULLANACAĞIZ"

Şampiyonlar Ligi grubuna göre çok daha güçlü kadromuz var. Mitroglou ve Semih Kaya'yı yazamadık. Şansımızı Diagne ve iki stoperden yana kullandık. Muhakkak ki Galatasaray oyun anlayışında kendi sahasında seyircisiyle beraber bütünleşip kendi düşündüklerini rakibe kabullendirmek isteyen bir takımdır. Saha avantajımızı seyircimizle beraber kullanmak istiyoruz.

GALATASARAY BENFİCA SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA

Galatasaray Benfica maçı saat 20:55'te beIN Sports 1’de canlı yayınlanacak.

AVRUPA'DA 100. GALİBİYET PEŞİNDE

Galatasaray, Avrupa kupalarında 278. maçına çıkacak. Sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarında daha önce yaptığı 277 müsabakanın 99'undan galibiyetle ayrıldı. 106 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Galatasaray, 72 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. Avrupa arenasında rakip fileleri 375 kez havalandıran sarı-kırmızılılar, kalesinde ise 415 gole engel olamadı. Galatasaray, Porto ile oynadığı karşılaşmayı kazanması halinde, Avrupa kupalarındaki 100. galibiyetini elde edecek.

MİTROGLOU LİSTEDE YOK

Galatasaray’ın UEFA’ya bildirdiği listede ismi yer almayan yeni transfer Kostas Mitroglou, karşılaşmada forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılı takım, devre arasında kadrosuna kattığı oyunculardan Mbaye Diagne, Marcao ve Christian Luyindama’yı UEFA’ya bildirirken, Mitroglou, Semih Kaya ve Emre Taşdemir’in ismi listede yer almadı. Galatasaray’da sakatlığı geçen savunma oyuncusu Mariano Filho, son antrenmanda takımla çalıştı.

BENFİCA’DA ÖNEMLİ EKSİKLER

Galatasaray’ın rakibi Benfica, sakatlıkları bulunan 2 oyuncusunun yanı sıra 3 as futbolcusunu da İstanbul’a getirmedi. Portekiz temsilcisinde sakatlıkları bulunan Jardel Vieira ve Ljubomir Fejsa ile as oyuncular Alejandro Grimaldo, Pizzi ile Jonas, İstanbul kafilesinde yer almadı.

GALATASARAY BENFİCA MAÇININ HAKEMİ KİM

Galatasaray Benfica maçını İspanyol hakem Jesus Gil Manzano yönetecek.

MUHTEMEL 11'LER

GALATASARAY : Muslera, Linnes, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Fernando, Ndiaye, Feghouli, Belhanda, Onyekuru, Diagne

BENFİCA :  Vlachodimas, Almeida, Ruben Dias, Ferro, Ribeiro, Salvio, Samaris, Gabriel, Rafa Silva, Felix, Seferovic