Galatasaray - Beşiktaş maçı saat kaçta? İşte muhtemel 11'ler ve detaylar

Galatasaray - Beşiktaş maçı saat kaçta? İşte muhtemel 11'ler ve detaylar
Süper Lig'in son haftalarında şampiyonluk yarışı nefes keserken, gözler yarışın kaderini belirleyecek Galatasaray-Beşiktaş maçına çevrildi.

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftası muhteşem bir derbiye sahne olacak.

Sezonun son haftalarına girilirken Galatasaray ile Beşiktaş, Türk Telekom Stadı'nda şampiyonluk yarışının belki de kaderini belirleyecek bir maça çıkacak.

19:00'da Türk Telekom Stadı'nda oynanacak maçı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

Süper Lig'de geride kalan 30 maçta 17 galibiyet, 9 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşayan sarı-kırmızılı ekip, topladığı 60 puanla lider Medipol Başakşehir'in 3 puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor. 

Beşiktaş ise 17 galibiyet, 8 beraberlik, 5 yenilgiyle 59 puan elde etti ve Galatasaray'ın ardından üçüncü sırada yer buldu.

Sarı-kırmızılı ekibin yarınki maçın skoruna göre lider olma durumu mevcut. Lider Medipol Başakşehir'in deplasmanda Demir Grup Sivasspor ile 0-0 berabere kalmasıyla Galatasaray'a liderlik şansı doğdu. 

Fatih Terim'in öğrencileri, Beşiktaş'ı mağlup etmesi durumunda 63 puana ulaşacak ve Medipol Başakşehir ile puanını eşitleyecek. Ligde 30. hafta itibarıyla 33 averajı bulunan sarı-kırmızılılar, liderliği turuncu-lacivertli ekipten devralacak.

Süper Lig'de 59 puanla üçüncü sırada bulunan Beşiktaş ise, 60 puanlı Galatasaray'ı yendiği takdirde ikinci sıraya yükselecek. Beşiktaş, alacağı galibiyetle ayrıca 63 puanlı Medipol Başakşehir ile farkı da bire düşürecek.

MUHTEMEL 11'LER

Dev maç öncesi Galatasaray'da sol üst adale grubunda orta düzeyde zorlanma ve kanama tespit edilen Kostas Mitroglou derbi maçta forma giyemeyecek.

Beşiktaş'ta ise sakatlığı süren Gary Medel'in dışında önemli bir eksik bulunmuyor.

Galatasaray'da sarı kart ceza sınırında bulunan Martin Linnes, Emre Taşdemir ve Emre Akbaba bu maçta kart görmeleri halinde gelecek haftaki Çaykur Rİzespor maçında forma giyemeyecek.

Beşiktaş'ta sarı kart ceza sınırında bulunan isimler ise Burak Yılmaz ve Ricardo Quaresma.

Galatasaray'ın muhtemel 11'i: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Fernando, Ndiaye, Belhanda, Feghouli, Diagne, Onyekuru.

Beşiktaş'ın muhtemel 11'i: Karius, Gökhan, Vida, Mirin, Caner, Atiba, Dorukhan, Quaresma, Ljajic, Güven, Burak Yılmaz.

MAÇ ÖNCESİ ÖNEMLİ DETAYLAR

Beşiktaş ile oynadığı son yedi Süper Lig maçının sadece birini kazanabilen Galatasaray (1B 5M), tek galibiyetini geçen sezon bu statta aldı (2-0).

Beşiktaş'ı konuk ettiği son üç Süper Lig maçında iki yenilgi alan Galatasaray (1G), daha önceki 12 karşılaşmanın sadece birini kaybetmişti (10G 1B).

Bu sezon Süper Lig'de devam eden en uzun iki yenilmezlik serisinin sahibi bu maçta karşı karşıya gelecek: Galatasaray (16 maç - 10G 6B) & Beşiktaş (13 maç - 10G 3B).

Evinde oynadığı son 27 maçta da gol atan Galatasaray (toplam 77 gol), Süper Lig tarihinde iç sahadaki en uzun ikinci serisini egale etti. En son Ekim 2017'deki Fenerbahçe maçında gol sevinci yaşayamayan sarı kırmızılıların, en uzun serisi 34 maç (Aralık 2000-Kasım 2002).

Bu maç, Fatih Terim ve Şenol Güneş'in Süper Lig tarihindeki 15. karşılaşması olacak. Şenol Güneş rakibi karşısındaki ilk ve son maçı kazanırken, aradaki 12 maçta Fatih Terim yenilmedi (7G 5B). Şenol Güneş'in kariyerinde Fatih Terim'e karşı deplasman galibiyeti bulunmuyor.

Galatasaray ve Beşiktaş arasında Süper Lig'de oynanan son 27 maçın 26'sında ilk golü atan takım yenilmedi (21G 5B). Galatasaray, 2015/16 sezonunda Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta Wesley Sneijder ile ilk golü atan taraf olmasına rağmen sahadan 2-1 yenik ayrılmıştı.

Beşiktaş'ın Süper Lig'de Galatasaray'a attığı son 12 golün 11'i maçların ikinci yarılarında gelirken, ilk yarıda atılan tek gol Adem Ljajic'in ligin ilk yarısındaki maçta penaltıdan attığı goldü.

Beşiktaş bu sezon Süper Lig'de en fazla kafa golü atan takım (15). Galatasaray ise bu sezon ligde kalesinde kafa golü görmeyen tek takım konumunda. Galatasaray ligde 39 maçtır kafa golü yemiyor.

Galatasaray'ın Süper Lig'de attığı son 11 golün yedisi Mbaye Diagne'den geldi. Diagne'nin ligde Beşiktaş'a karşı iki maçta iki golü var.

Burak Yılmaz, Süper Lig'de 25 Mart 2012'den bu yana Galatasaray'a gol atamıyor. Burak'ın Beşiktaş formasıyla Fenerbahçe ve Trabzonspor'a ikişer golü olmasına rağmen, henüz Galatasaray'a karşı golü yok.

İlgili Haberler