Galatasaray-Çaykur Rizespor 2-2 (Maç özeti)

Galatasaray-Çaykur Rizespor 2-2 (Maç özeti)
Süper Lig'in 15. haftasında Galatasaray'ın, Türk Telekom Stadı'nda Çaykur Rizespor'u konuk ettiği maçta beraberlik bozulmadı.

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu’nda Çaykur Rizespor ile karşılaştı.

Galatasaray 40. dakikada Garry Rodrigues'in golüyle 1-0 öne geçti. Galatasaray Eren Derdiyok'un 58. dakikadaki golüyle farkı 2'ye çıkardı. Rizespor 67. dakikada Umar Aminu'nun golüyle skoru 2-1 yaptı. Rizespor 80. dakikada Samuido'nun golüyle eşitliği yakaladı.

Bu skorla Galatasaray 25 puana yükseldi. 11 puanlı Rizespor ise son sırada. Galatasaray ligde bir sonraki hafta Başakşehir'e konuk olacak. Rizespor ise Alanyaspor'u ağırlayacak.

MAÇ ÖZETİ

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı 5. dakikada Galatasaray'dan geldi. Onyekuru'nun pasıyla sol çaprazda topla buluşan Garry Rodrigues, plasesini yaptı fakat Gökhan son anda topu kornere çeldi.

7. dakikada bu sefer Onyekuru kaleyi yokladı. Sarı Kırmızılı ekibin önde baskısı ile Çaykur Rizespor savunması hata yaptı. Onyekuru, boş pozisyonda olan Muğdat'ı topu göndermedi ve şutunu gönderdi. Gökhan topu direk dibinden kornere yolladı.

13. dakikada Rize savunmasının hatasında topla buluşan Onyekuru, bekletmeden pasını Rodrigues'e çıkardı. Penaltı noktasında bomboş durumda olan Rodrigues, topun gelişine vurdu fakat top farklı şekilde auta çıktı.

27. dakikada Rizespor sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Kafayla indirilen topa kale alanı içinde Vedat Muriç dönerek voleyi vurdu, az farkla yandan auta çıktı.

39. dakikada Onyekuru'nun cezasahası içinden harika rövaşatasını, kaleci Gökhan aynı güzellikte çıkardı. 

40. dakikada Rizespor savunmasının ters vuruşuyla Selçuk İnan bir anda topu önünde buldu. Selçuk, bekletmeden ceza sahasına topu gönderdi. Onyekuru'nun topuğuyla vuruşunda savunmadan dönen topu Rodrigues, çok sert bir vuruşla ağlara yolladı. Ali Palabıyık, Galatasaray'ın golünü VAR'da inceledi ve nizami olduğu kararını verdi. 

Son olarak 14 Eylül'de Kasımpaşa ağlarını sarsan Garry Rodrigues, 85 gün sonra Rizespor'a gol attı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

***

İkinci yarı başladı...

Galatasaray'da Muğdat Çelik yerini Martin Linnes'e bıraktı.

58. dakikada Eren Derdiyok farkı 2'ye çıkaran golü kaydetti. Son zamanlarda eleştirilerin hedefinde olan golcü futbolcu sağ kanattan Garry Rodrigues'in yaptığı ortada ceza sahasında iyi bir yer seçerek topu ağlara göndermeyi başardı. Rodrigues bu golde de asist yaparak başarılı futbolunu bir gol bir asistle süslemeyi başardı.

67. dakikada Çaykur Rizespor farkı 1'e indirdi. Sağ kanattan son çizgiye inen Orhan'ın ortasında savunmadan seken topu Vedat Muriç indirdi. Umar Aminu'nun gelişine yaptığı sert vuruş Muslera'nın kolunun altından ağlara gitti.

Çaykur Rizespor'da Orhan Ovacıklı 69. dakikada yerini Koray Altınay'a bıraktı.

71. dakikada Selçuk İnan, orta alanda verilen faul kararı sonrası yoğun şekilde itiraz edince sarı kart gördü.

Çaykur Rizespor, 72. dakikada köşe vuruşu sonrası Samudio'nun kafasıyla ikinci golü buldu ancak Ali Palabıyık faul tespit etti ve golü vermedi.

 Galatasaray'da Henry Onyekuru, 77. dakikada yerini Ömer Bayram'a bıraktı.

80. dakikada Samudio'nun golüyle Rizespor, Galatasaray deplasmanında skoru 2-2 yaptı.

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Çaykur Rizespor'u konuk eden Galatasaray, kadroda 2 değişiklikle sahaya çıktı. 

Geride kalan hafta deplasmanda Beşiktaş'a 1-0 kaybedilen maçta gördüğü sarı kart sonrası cezalı duruma düşen Fernando Reges kadroda yer almazken, o müsabakada ilk 11'de görev yapan Maicon Roque de yedeğe çekildi. 
Çaykur Rizespor karşılaşmasında bu oyuncuların yerine Garry Rodrigues ve Muğdat Çelik ilk 11'de forma giydi.

Galatasaray'da cezalı olan Ryan Donk, Badou Ndiaye, Serdar Aziz ile sakatlıkları bulunan Younes Belhanda, Sinan Gümüş ve Emre Akbaba da müsabaka kadrosunda yer almadı.

Muğdat ilk kez 11'de

Galatasaray'ın sezon başında renklerine kattığı Muğdat Çelik, sarı-kırmızılı formayla Süper Lig'de ilk kez bir maça 11'e başlama fırsatı buldu.

Ligde daha önce birkaç maçta sonradan oyuna dahil olarak görev alan Muğdat Çelik, Çaykur Rizespor karşılaşmasında ilk 11'de sahaya çıktı.

Dörtlü savunmaya dönüldü

Son dönemdeki maçlarına üçlü savunmayla çıkan Galatasaray, Çaykur Rizespor maçında dörtlü savunmaya döndü.

Kalede Fernando Muslera'nın görev yaptığı sarı-kırmızılı takımın savunmasında Mariano Filho, Ozan Kabak, Ahmet Çalık ve Yuto Nagatomo yer aldı. Bu futbolcuların önünde Selçuk İnan ve Sofiane Feghouli forma giyerken, kanatlarda Henry Onyekuru ve Garry Rodrigues oynadı. Muğdat Çelik'in forvet arkasında sahada çıktığı Galatasaray'ın santrforunda ise Eren Derdiyok bulundu.

Fatih Terim locada

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK), Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe ile oynanan derbinin ardından toplamda 10 maç men cezası verdiği Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, müsabakayı locadan izledi.

Maçta sarı-kırmızılı takımın başında yardımcı antrenörler Ümit Davala ve Levent Şahin yer aldı.

İlgili Haberler