Galatasaray-Denizlispor: 2-1 (Maç özeti)

Galatasaray-Denizlispor: 2-1 (Maç özeti)
Süper Lig’in 18 haftasında Galatasaray kendi sahasında konuk ettiği Denizlispor’u 2-1 mağlup etmeyi başardı. Sarı-Kırmızılılarda Emre Akbaba, Türkiye Kupası’nın ardından lige de golle döndü.

Süper Lig’in 18. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Stadı’nda Denizlispor’u ağırladı. Sarı-Kırmızılılar, konuk ettiği rakibini 26. dakikada Emre Akbaba ve 57. Dakikada Radamel Falcao’nun attığı gollerle rakibini 2-1 mağlup etmeyi başardı. Konuk ekip Denizli’nin tek golünü ise 64. dakika da Muhammet Özkal kaydetti. Sarı-Kırmızılılar bu galibiyetle puanını 30’a yükseltti.

Galatasaray ligin 19. haftasında Konyaspor deplasmanına konuk olacak. Denizlispor ise, ligin bir sonraki haftasında Antalyaspor'la karşı karşıya gelecek.

MAÇ ÖZETİ

17. dakikada Emre Akbaba'nın derinlemesine gönderdiği pasta Radamel Falcao kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak şutu kaleci Stachowiak'ın kucağında kaldı.
22. dakikada Saracchi'nin sol kanattan kale ağzına yaptığı ortayı Emre Akbaba ıskaladı ancak Falcao topa vuran isim oldu. Falcao, kaleci Stachowiak'ı bir kez daha geçemedi.


27. dakikada Sarı-Kırmızılılar mücadelede öne geçti. Marcelo Saracchi'nin sol kanattan yaptığı sert ortaya Emre Akbaba çok sert ve düzgün vurdu, topu ağlarla buluşturdu. Hakem önce ofsayt kararıyla golü vermedi ancak VAR kararının ardından gol geçerlilik kazandı. Emre Akbaba gol sevincini hocası Fatih Terim ile paylaştı: 1-0.
45. dakikada Falcao'nun dar açıdan çok sert şutu rakibinden sekti. Ömer Bayram kale ağzında bu topa ayağını uzatmak istedi ama Zeki son anda topu kornere çeldi.
52. dakikada Galatasaray yine sol kanattan etkili geldi. Ömer Bayram'ın pasında Falcao topu Seri'ye çıkardı. Seri'nin şutu Denizlispor savunmasından döndü. Galatasaraylı futbolcular bu pozisyonda penaltı kararı bekledi ancak hakem çarpma olarak değerlendirdi.
57. dakikada Falcao attı, Galatasaray durumu 2-0'a getirdi! Seri'nin muhteşem pasında savunma arkasına sarkan Falcao sol ayağıyla çok sert vurdu ve topu ağlarla buluşturdu: 2-0.
64. dakikada Denizlispor farkı bire indirdi. Muhammet Özkal, Denizlispor'un kullandığı köşe vuruşunda ön direkten seken topu kale ağzında Muhammet tamamladı: 2-1

eopgkymwoaegsth.jpg