Galatasaray Fenerbahçe derbisi ertelendi

Galatasaray Fenerbahçe derbisi ertelendi
İstanbul'daki bombalı saldırı şoku devam ederken Galatasaray-Fenerbahçe maçının ertelendiği açıklandı. Gün boyu statta yoğun güvenlik önlemleri alınırken, önce maçın seyircisiz oynanacağı açıklandı. Son gelen bilgilere göre ise maç ileri bir tarihe ertelendi.

Sonucu merakla beklenen, dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Güvenlik riskinden dolayı maça çok kısa bir süre kala seyircisiz oynanacağı açıklandı. Haber üzerine on binlerce seyirci Türk Telekom Arena Stadı'ndan tahliye edildi.

MAÇ İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ!

Taraftarlar bu kararın niye daha önce alınmadığı konusunda yetkililere tepki gösterdiği öğrenilirken, Galatasaray kulübü maçın seyircisiz oynanmamsını kabul etmedi. Dursun Özbek yönetimi, konuyla ilgili Valilik ve İçişleri Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeler neticesinde maçın ileri bir tarihe ertelenmesini talep ettiler. Galatasaray'ın talebini değerlendiren yetkililer, derbi maçının ertelenmesine karar verdi.

BOMBA ENDİŞESİ!

Maça saatler kala seyircilerin ani bir kararla tahliye edilmeleri bölgede panik yarattı. Özellikle bombalı saldırıdan endişe eden taraftarların toplu taşıma binmekte tedirgin oldukları görüldü. Can güvenliği konusunda kesin bir açıklama gelmemesi, seyircilerin tahliye kararının neden alındığı açıklanmaması paniği artırdı.

Ertelemenin arkasında bombalı saldırı riski olduğu tahmin ediliyor.

 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, "20 Mart 2016 Pazar günü saat 20.00'de oynanacak olan Galatasaray- Fenerbahçe futbol müsabakası alınan ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak ve kulüplerinde talep ve mutabakatı doğrultusunda ertelenmiştir" açıklamasını yaptı.

 

İŞTE TFF'NİN SİTESİNDEN YAPILAN RESMİ AÇIKLAMA

tff-aciklama.jpg