Galatasaray ve Fenerbahçe berabere kaldı. Dev maçta gol hariç her şey vardı

Galatasaray ve Fenerbahçe berabere kaldı. Dev maçta gol hariç her şey vardı
Süper Lig’in 3. haftasında Galatasaray kendi evinde Fenerbahçe’yi ağırladı. Karşılıklı birçok atağın olduğu çekişmeli mücadele golsüz eşitlikle sona erdi.

Süper Lig'in 3. haftasındaki dev mücadelede Galatasaray ile Fenerbahçe karşılaştı. Karşılaşmanın ilk dakikalarında iki takım da nispeten kontrollü bir oyun oynadı. .  

Derbideki ilk gol pozisyonu Galatasaray'dan geldi. 6. dakikada Galatasaray köşe vuruşunu paslaşarak kullandı, ardından Taylan'ın ceza yayı üzerinden çektiği sert şutunu kaleci Altay parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

10. dakikada Fenerbahçe'de Valencia ceza sahasında rakibiyle girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kaldı ama maçın hakemi oyunu devam ettirdi.

Maçın ilk 10 dakikası düşük bir tempoda geçti. 

BAŞ DÖNDÜREN POZİSYONLAR

Maçın 17. dakikasından itibaren maç bir anda hareketlendi.

Fenerbahçe ilk gol pozisyonunu 18. dakikada yakaladı. Caner'in kullandığı köşe vuruşunda ön direkte topla buluşan Gökhan'ın kafa vuruşu çerçeveyi bulmadı. 

Dakikalar 20'yi gösterdiğinde bu sefer Galatasaray net bir fırsatı değerlendiremedi. Omar'ın ceza sahasına gönderiği topta Arda'nın kafa vuruşunu kaleci Altay kurtadı.

Bir dakika sonra ise Fenerbahçe'de Gökhan'ın sağ kanattan yaptığı ortasına Valencia kafayı vurdu, şutu üstten auta gitti.

23. dakikada Fenerbahçe'de Deniz'in sağ kanattan yaptığı ortasını Thiam'dan önce Luyindama uzaklaştırdı. Ardından seken topa ceza sahasının sol çaprazında Caner vurdu, şutu üstten dışarı gitti.

Dakikalar 24'ü gösterdiğinde  Falcao'nun kullandığı serbest vuruş barajdan geri döndü. Sonrasında topla buluşan Taylan'ın şutunu ise savunma karşıladı. 

Bu pozisyondan 2 dakika sonra ise Galatasaray net bir fırsatı değerlendiremedi. Linnes'in ceza yayı üzerinden çektiği şutunu kaleci Altay kornere çeldi.

29. dakikada  Fenerbahçe'de Sosa'nın ceza sahası dışından çektiği şut farklı şekilde auta çıktı.

31. dakikada Caner'in kullandığı köşe vuruşunu Galatasaray savunması uzaklaştırdı, ardından ceza yayı üzerinden gelişine bir şut çeken Gustavo'nun vuruşu farklı şekilde auta çıktı.

Bir dakika sonra ise Galatasaray'da Arda'nın sol kanattan yaptığı ortasını savunmada Lemos uzaklaştırdı.

35. dakikada  Galatasaray'da Feghouli topu ağlara yolladı, ama öncesinde ofsaytta olduğu için gol geçerli sayılmadı.

17. dakikadan itibaren yükselen tempo ilk yarının son bölümünde biraz düştü. Ancak iki takımda rakip kaleye gitmeye devam etti. 

Karşılaşmada ilk yarı 0-0 sona erdi. 

İKİNCİ YARI

47. dakikada Fenerbahçe'de Valencia, ceza sahasında Luyindama ile girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kaldı, maçın hakemi oyunu devam ettirdi.

52. dakikada ceza yayında topla buluşan Deniz'in vuruşu direk dibinden auta gitti.

53. dakikada Galatasaray'da Arda'nın sol kanattan yaptığı ortasını ters köşede Feghouli içeri çeviremeyince top auta çıktı.

Dakikalar 60'ı gösterdiğinde Galatasaray kontra atağa çıktı. Ceza yayı üzerinde topla buluşan Feghouli'nin şutu savunmadan döndü. Sonrasınra topla buluşan Belhanda'nın vuruşu ise yandan dışarı çıktı. 

Bu ataktan hemen bir dakika sonra ise sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Jose Sosa'ın ceza alanına gönderdiği ortasında, savunmadan seken topu önünde bulan Ozan Tufan üst üste vuruşlarını yaptı. Ancak meşin yuvarlak savunmadan geri geldi.

62. dakikada Fenerbahçe'de serbest vuruş kullanan Lemos'un şutu kaleyi bulmadı. 

yeniçağ

Dakikalar 64. gösterdiğinde Galatasaray net bir fırsatı değerlendiremedi. Kontra atakta sol kanatta topla bululan Arda içeri doğru sokulup topu kaleye yolladı. Arda'nın şutunu kaleci Altay iki hamlede kurtardı. 

67. dakikada Sosa'nın kullandığı serbest vuruşu Galatasaray savunmasında Luyindama uzaklaştırdı.

72. dakikada Galatasaray net bir fırsatı değerlendiremedi. Emre Kılınç'ın ceza sahasının sol çaprazından çektiği şutunu kaleci Altay iki hamlede kontrol etti.

81. dakikada Galatasaray'da Oghenekaro Etebo, Ozan Tufan'a yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.  Fenerbahçe yedek kulübesi hakeme oyunu durdurup hızlı hücum fırsatlarını engellediği için tepki gösterdi.

Maçın son bölümünde oyun üste çalınan faul düdükleri nedeniyle durdu.Karşılaşma golsüz eşitlikle sona erdi.