Galatasaray - Hatayspor'u rahat geçti. Keyifli mücadelede 3 gol ve 1 kırmızı kart

Galatasaray - Hatayspor'u rahat geçti. Keyifli mücadelede 3 gol ve 1 kırmızı kart
Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray kendi evinde Hatayspor'u ağırladı. Sarı kırmızılılar Diagne, Kerem ve Santos'un kendi kalesine attığı golle 3-0 kazandı. Hatayspor ise karşılaşmanın 79. dakikasında 10 kişi kaldı.

Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray ile Hatayspor karşılaştı.

Karşılaşmada ilk tehlikeli atak 9. dakikada Hatayspor'dan geldi. Selim'in ceza yayı üzerinden çektiği şutu savunmaya çarpıp kornere gitti.

Hatayspor'da 17. dakikada tehlikeli bir atak geldi. Sol kanattan savunma arkasına sızan Akintula'yı kalesini terk eden Fatih karşıladı, Akintula'nın kaleye vuruşu ise dışarı çıktı.

24. dakikada  Galatasaray'da Donk'un kafa vuruşu direkten döndü ama Donk öncesinde rakibine faul yapmıştı.

Galatasaray maçtaki ilk net atağını 25. dakikada yakaladı. Feghouli'nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Diagne'nin vuruşu üstten dışarı gitti.

Maçta 30 dakika geride kalırken 2 takımda oyunu tempolu oynuyor. Galatasaray rakip yarı alana yerleşerek pozisyon ararken, Hatayspor ile kontra ataklarla gol arıyor. 

Galatasaray maçta bulduğu ilk isabetli şutta golü buldu. 32. dakikada Feghouli'nin ortasını ceza sahasının uzak köşesinde kontrol eden Diagne'nin vuruşu direğe çarpıp ağlarla buluştu.

43. dakikada Feghouli'nin şutu savunmaya çarparak dışarı çıktı. 

İlk yarı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI

47. dakikada Emre Taşdemir'in ceza sahasının solundan çektiği şut üstten dışarı gitti.

Galatasaray 51. dakikada net bir fırsatı değerlendiremedi. Emre Akbaba'nın ceza sahasının solundan içeri çevirdiği topu Diagne altıpasın üzerinden dışarı attı.

59. dakikada Gökhan Karadeniz'in kullandığı serbest vuruş yandan dışarı gitti.

Hatayspor 61. dakikada net bir gol fırsatını kaçırdı. Selim Ilgaz'ın ceza sahasının sağından çektiği şutu direk dibinden dışarı çıktı.

Galatasaray 63. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Emre Kılınç'ın kullandığı serbest vuruşun ardından Oğulcan'ın uzak köşedeki kafa vuruşu savunmadaki Pablo Santos'a çarptı ve top ağlarla buluştu

70. dakikada Hatayspor'da Boupendza'nın ceza sahası dışından çektiği şutu kaleci Fatih'in kucağında kaldı.

Hatayspor 72. dakikada rakip kaleye tehlikeli geldi. Kullanılan köşe vuruşunun ardından ceza sahasında topla buluşan Diouf'un vuruşu direk dibinden dışarı çıktı.

Dakikalar 74'ü gösterdiğinde bu sefer Galatasaray etkili geldi. Feghouli'nin ceza sahası içinden çektiği gelişine şutu direk dibinden dışarı gitti.

Hatayspor 79. dakikada 10 kişi kaldı. Gökhan Karadeniz, az önce oyuna giren Etebo'ya yaptığı faulün ardından ikinci sarı kartını gördü ve oyun dışında kaldı.

85. dakikada Ömer Bayram'ın sol kanattan yaptığı ortasına ceza sahasında Sekidika kafayı vurdu, şutu kaleci Munir'in kucağında kaldı. Bir dakika sonra ise ceza sahasının solunda topla buluşan Emre Akbaba'nın vuruşu yandan dışarı çıktı.

92. dakikada Galatasaray'da Kerem topu ağlara yolladı ama öncesinde kendisine pası atan Ali Yavuz ofsaytta olduğu için gol geçerli sayılmadı. Sonrasında VAR'dan gelen karar ile gol geçerli sayıldı ve Sarı kırmızılılar farkı 3'e çıkardı. 

Karşılaşma, Gatasaray'ın 3-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.