"Galatasaray hukuken ve mali olarak sıkıntıya düşecek"

"Galatasaray hukuken ve mali olarak sıkıntıya düşecek"
Galatasaray eski başkanlarından Dursun Özbek, Divan Toplantısında yaptığı konuşmada "Bugün burada söz almamın en önemli sebeplerinden birisi, ileride ve önümüzdeki dönemlerde hukuken, malen Galatasaray’ın zor duruma düşeceğine inanmamdır" dedi.

 Galatasaray Spor Kulübü Eylül Ayı Olağan Divan Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda yapıldı. Divan toplantısında söz alan kulübün eski başkanlarından Dursun Özbek, Türkiye Futbol Federasyonu’nun verdiği kararların Galatasaray’ı daha da kenetleyeceğini ifade ederek, “Bugüne kadar basında izlediğiniz gibi federasyonun Galatasaray hakkında tutumu kaotik bir ortama sebebiyet vermiştir. Geçmişte de görüldüğü üzere bu tip durumlarda Galatasaray camiası daha çok bir araya gelmiştir, kenetlenmiştir ve bugün de aynısı olacaktır. Bunu yapanlar bilselerdi böyle bir uygulamaya gitmezlerdi” şeklinde konuştu.

“GALATASARAY ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA HUKUKEN VE MALİ OLARAK SIKINTIYA DÜŞECEK”

Galatasaray’ın önümüzdeki senelerde mali olarak büyük problemler yaşayacağını ifade eden Dursun Özbek, “Yönetimi devretmemizin üzerinden yaklaşık 1.5 yıl geçti. Bu zaman zarfında da buluşma ve hitap etme fırsatı bulamadım. Kısaca size 1.5 yıl evvel neler oldu, neler yaptık, onları anlatacağım. Riva-Florya, Kemerburgaz, spor salonu, müze, sermaye artırımı gibi bir sürü projeye imza attık. Bu projeleri özellikle Riva-Florya projesini genel kurulda anlattım. Sizlerin önüne bunu bir mali bağımsızlık projesi olarak sundum. Bu öneri büyük bir çoğunlukla kabul edildi. Bugüne gelelim; bugün burada söz almamın en önemli sebeplerinden birisi, ileride ve önümüzdeki dönemlerde hukuken, malen Galatasaray’ın zor duruma düşeceğine inanmamdır. İstedim ki değerli Galatasaraylılar, algılardan ve bilgi kirliliğinden uzak bir şekilde gerçekleri görsünler. Karşı kaşıya olduğumuz tehlikelerin neler olduğunu bilmenizi istiyorum” dedi.