Galatasaray için kritik final

Galatasaray için kritik final
Fenerbahçe karşılaşması; gelecek hocadan, yapılacak transferlere, yönetimin kaderinden, takımdan gidecek isimlerin belirlenmesine kadar büyük önem taşıyor.

Fenerbahçe ile perşembe günü oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finali; yeni gelecek hocadan, gelecek yıl yapılacak transferlere, yönetimin kaderinden, gidecek futbolcuların belirlenmesine kadar pek çok önem taşıyor. Hoca adayları arasında yer alan Mircea Lucescu'nun Galatasaray'a gelmek için ilk şartı; gelecek sezon Avrupa Kupalarına katılma hakkı.

Görüşülen tüm yabancı teknik adamlar da bunun üzerinde duruyor. Fenerbahçe'ye kupa kaptırılırsa bu kez rota prensip anlaşması olan Abdullah Avcı'ya dönecek. Kupanın kaybedilmesi zaten koltuğu sallanan Başkan Dursun Özbek'in tamamen 'sıkıntıya girmesi' demek.

ADAYLAR ÇALIŞIYOR 

Bir yandan Duygun Yarsuvat'ın bir yandan da Faruk Süren'in artık bilinen şekilde başkanlık için çalışmalar yaptığı biliniyor. Avrupa yolu sıkıntıya girerse kongre çağrısı yapılacak. İmza kampanyası yeniden başlayacak. Kupa giderse transferler de etkilenecek. Galatasaray'a gelmek için hedef isteyen yabancı futbolcularla görüşmeler sıkıntıya girecek. 2 yıl Avrupa'ya gidilemeyeceği için kaybedilecek yaklaşık 50 milyon euro (Şampiyonlar Ligi ve sponsorluk gelirleri) yüzünden üst düzey bir oyuncu alınamayacak. Fenerbahçe karşılaşması takımda kalacak ve gidecek oyuncuların da kaderini belirleyecek. Ayrıca ligin 6. bitirilmesi yüzünden zaten kızgın olan taraftarların öfkesi daha da yükselecek.

BIRAKACAK MI?

Kupa finali öncesinde gözler bu sezonun en çok eleştirilen isimlerinin başında gelen Dursun Özbek'te... Camia tarafından sürekli olarak "istifa et" çağrısı alan Özbek kupa finalindeki sonuca göre kararını verecek. Bugüne kadar istifa çağrılarına kayıtsız kalan Başkan'ın yakın çevresine "Kupayı alamazsak bırakırım" dediği ifade ediliyor..