Galatasaray-Kayserispor:4-1 (Maç Özeti)

Galatasaray-Kayserispor:4-1 (Maç Özeti)
Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray, Kayserispor'u 4-1 mağlup etmeyi başardı. Galatasaray, bu galibiyetle puanını 36'ya çıkartarak zirve takibini sürdürdü.

Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Stadı'nda Kayserispor'la karşı karşıya geldi. Galatasaray, rakibini 5. dakikada Adem Büyük, 21. dakikada Ryan Donk, 64. ve 90+4. dakikada Sofiane Feghouli'nin attığı gollerle rakibin 4-1 mağlup etmeyi başardı. konuk ekip Kayserispor'un tek golünü 69. dakikada Mesanovic kaydetti. Sarı-Kırmızılılar bu galibiyetle ligde üst üste dördüncü galibiyetini elde etti.

Galatasaray, Süper Lig'in 21. haftasında Kasımpaşa deplasmanına konuk olacak.

MAÇ ÖZETİ

5. dakikada Mariano'nun ön direğe yaptığı yerden ortasını çok iyi tamamlayan Adem Büyük'ün vuruşu ağlarla buluştu: 1-0
21. dakikada Ömer Bayram'ın sağ kanattan yaptığı ortasını ceza sahasında çok iyi kontrol eden Ryan Donk, aynı güzellikte vurdu ve ağları sarstı: 2-0


32. dakikada Lopes'in sağ kanattan yaptığı ortasına ceza sahasında vuruş yapan Mesanovic'in şutunu kaleci Muslera çıkardı.

38. dakikada Galatasaray, etkili bir fırsat yakaladı. Feghouli'nin sağ kanattan yaptığı ortaya Emre Akbaba, penaltı noktası üzerinde boşken gelişine vurdu fakat top yandan auta gitti. 

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-0'lık Galatasaray üstünlüğüyle sona erdi.

49. dakikada Galatasaray'da Belhanda, Dja Djedje'ye yaptığı faul sonrası sarı kart gördü ve önümüzdeki hafta oynanacak Kasımpaşa maçında cezalı duruma düştü.

50. dakikada Galatasaray'da Emre Akbaba, ceza sahasının ön çizgisinde topla buluştu. Topu sağ ayağına alan Emre'nin yaptığı vuruş üstte dışarı gitti.

54. dakikada Galatasaray'da Adem Büyük'ün çizgiye inip yaptığı orta savunmadan dönüp Mariano'nun önüne düştü. Brezilyalı oyuncunun, ceza sahası içi sağ çaprazdan yaptığı vuruş az farkla dışarı gitti. 

55. dakikada Ankaragücü'nde Dja Djedje, Marcao'ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. 

57. dakikada Kayserispor'da Uzodimma'nın yerine Aksel Aktaş, oyuna girdi.

59. dakikada Galatasaray'da sağ kanattan Mariano'nun içeri çevirdi topu Emre Akbaba, şık şekilde Feghouli'ye bırakırken Cezayirli oyuncunun vuruşu İsmail Çipe'nin üzerine gitti. 

64. dakikada Ömer Bayram'ın sol kanattan ceza sahasının uzak köşesine yerden gönderdiği topu Feghouli gelişine düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 3-0

69. dakikada konuk ekip Kayserispor farkı ikiye indirdi. Mesanovic'in pozisyonunda VAR pozisyonda ofsayt olmadığına karar verince Mesanovic'in golü geçerli sayıldı ve Kayserispor farkı ikiye indirdi: 3-1

90+4. dakikada Onyekuru'nun pasıyla kale önünde bomboş bir şekilde topla buluşan Feghouli'nin vuruşu ağları havalandırdı. 4-1

Karşılaşmanın geri kalan dakikalarında gol sesi çıkmazken maç bu skorla sona erdi.

GALATASARAY'DAN ANLAMLI VİDEO

Galatasaray, karşılaşma öncesinde ABD'de helikopter kazasında hayatını kaybeden efsane basketbolcu Kobe Bryant, vefat eden Türkiye’nin ilk profesyonel milli boksörü ‘Demir Yumruk’ lakaplı Ermeni asıllı efsane sporcu Garbis Zakaryan ve Elazığ ile çevre illerde hissedilen depremde hayatını kaybedenler için video yayınlandı.

FATİH TERİM: "BU SEFER KOLAY DEĞİL"

Galatasaray'ın kendi seyircisi önünde Kayserispor'u 4-1 mağlup ettiği mücadelenin ardından Sarı-Kırmızılı ekibin teknik direktörü Fatih Terim, düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Şampiyonluk yarışında rakiplerine göre hata yapma paylarının daha az olduğunu belirten deneyimli teknik adam Fatih Terim, "Rakiplerimizin kaybettiği veya kaybetmediği hafta mesele bizim kaybetmememiz. O zaman bir anlamı oluyor, onlara yakınlaşmak adına. Bu işin teknik, taktik ve fizik yanı bir tarafa böyle zamanlarda işin psikolojisini yönetmek kolay değil. Bugün memnunum, beraber savaşmayı ve oynamayı gördük" dedi.

"GALATASARAY'I EN ÖNE ÇIKARMALIYIZ"

Süper Lig'de ikinci yarının daha zor geçeceğini ifade eden Terim, "Her teknik adamın gönlünde birçok aslan yatar. Gönül ister ki hiç kaybetmeyelim ama kolay değil. En ufak beraberlik ve mağlubiyet sizi zirveden uzaklaştırıyor. Artık kazanmaya devam ederek en öne, en üstte Galatasaray’ın olduğu yere çıkmak istiyoruz. Üç puan kazanmak ilk yarıdan çok daha zor. Biz her takıma saygı duyarak kendi oyun, istek ve coşkumuzu rakiplere kabul ettirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.