Galatasaray-Medipol Başakşehir maçı saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak?

Galatasaray-Medipol Başakşehir maçı saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak?
Süper Lig'de şampiyonluk düğümü bu hafta oynanacak Galatasaray-Medipol Başakşehir maçı ile çözülüyor. Galatasaray-Medipol Başakşehir maçı saat kaçta başlayacak?

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğun iki kuvvetli ekibi Galatasaray ile Medipol Başakşehir karşı karşıya geliyor. Ligde averajla zirvede bulunan Galatasaray, aynı puanı paylaştığı takipçisi Medipol Başakşehir'i evinde yenerek şampiyonluğunu ilan etmek istiyor. Galatasaray-Medipol Başakşehir maçı saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak?

Şampiyonluğa en yakın iki ekibi karşı karşıya getirecek mücadelede galip gelen takım şampiyonluğunu ilan edecek. Maçtan beraberlik çıkması durumunda ise 2018-2019 sezonu şampiyonu son hafta oynanacak mücadelelerle kesinlik kazanacak.

GALATASARAY - MEDİPOL BAŞAKŞEHİR MAÇI HANGİ KANALDA SAAT KAÇTA?

19 Mayıs pazar günü oynanacak karşılaşma saat 19.00'da başlayacak. Dev maç beIN SPORTS 1 ekranlarından naklen yayınlanacak. 

MAÇIN HAKEMİ CÜNEYT ÇAKIR

Şampiyonluk yarışında Galatasaray’ın Medipol Başakşehir’i konuk edeceği karşılaşmada Cüneyt Çakır düdük çalacak. Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Tarık Ongun yapacak. Kazanan takımın şampiyonluğa ulaşacağı karşılaşmanın dördüncü hakemliğini ise Halil Umut Meler üstlenecek.

Çakır, bu sezon UEFA tarafından da üst düzey maçlarda da görev alırken Süper Lig'de çıktığı 23 maçta 89 sarı kart ve 2 kırmızı kart gösterdi. 4 kez de penaltı kararı veren Çakır 1 kez de çift sarıdan kırımızı kartını çıkardı. 

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon Galatasaray'ın 3 maçını yönetirken sarı-kırmızılı takım 1 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Çakır, Galatasaray'ın deplasmanda Antalyaspor' 1-0 yendiği, Beşiktaş'a 1-0 mağlup olduğu ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile de 1-1'lik skorla berabere kaldığı maçlarda düdük çaldı. 

Çakır'ın yönettiği 4 maça çıkan turuncu lacivertli takımın ise 2 galibiyet mağlubiyet ve 1 beraberlik elde etti. Başakşehir'in Atiker Konyaspor ve Ankaragücü'nü 1-0'lık skorlarla mağlup ettiği, Beşiktaş'a 2-1'lik skorla yenildiği ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile 1-1'lik skorla puanları paylaştığı mücadeleyi yönetti.  

TERİM VE AVCI'NIN GALİBİYETLERİ EŞİT

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında şampiyonluk yolundaki kritik maçta Galatasaray ile Medipol Başakşehir arasındaki mücadele deneyimli teknik adamlar Abdullah Avcı ve Fatih Terim’i de 5. kez karşı karşıya getirecek. İki teknik adam arasında bugüne kadar oynanan maçlarda galibiyet sayısı ve atılan gollerde eşitlik bulunuyor. Söz konusu dört maçın tamamında Fatih Terim, Galatasaray’ın başında yer alırken, Abdullah Avcı, bir maçta İstanbulspor teknik direktörü olarak Terim’e rakip oldu.

KUPA AVCISI FATİH TERİM

Sarı-Kırmızılı takımın başında 18. kupasını kaldırmanın gururunu yaşayan Aslan’ın hocası, şimdi de rotayı lig şampiyonluğuna çevirdi. Süper Lig’de 7 şampiyonluğu bulunan, 3. kez Türkiye Kupası’nı kazanan, 3 kez Türkiye Spor Yazarları Derneği Kupası’nda mutlu sona ulaşan, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2 Türkiye Süper Kupası, 1 de UEFA Kupası kaldıran Terim, koleksiyonuna bir zafer daha eklemeye kararlı.

GALATASARAY'IN EN BÜYÜK ARTISI TARAFTARI

Tecrübeli teknik adam, kritik maçla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Hangi sonuçların neye mal olacağı, hangi sonuçların ne getireceği çok açık. 50-55 bin kişiyle beraber Galatasaray takımı Ali Sami Yen’de kazanmak için oynayacaktır. Biz her rakibimize saygı duyuyoruz. Hiçbir rakibimizle ilgili de herhangi bir şey söylemiyoruz. İnşallah hem güzel bir maç olur, hem de bizim galibiyetimizle biter...”

‘Zor maç, kolay değil’

“Biz bu hafta 2 kupa haftası olabilir demiştik. 1 tanesini aldık şükür. Allah nasip ederse ikincisini almak de mümkün. Zor maç, kolay değil. Ama ben takıma da, oyuncularıma da her türlü etkene de güveniyorum.”

Başkan Cengiz: Daha bitmedi

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Başakşehir maçıyla ilgili olarak, “Son düdük çalınmadan bir şey demem, büyük konuşmamak gerek. Karşımızda çok ciddi, iyi futbol oynayan bir rakibimiz var. Elimizden geleni yapacağız, inşallah mutlu sona ulaşacağız” dedi.

Prim müjdesi

Sarı-Kırmızılılar’a prim müjdesi... Beşiktaş derbisi galibiyetine 3 milyon TL prim veren Sarı-Kırmızılılar, Rize deplasmanı için de aynı ücreti belirlemişti. Akhisar’la oynanan kupa finalinden hemen önce, bu primlerin hesaplara yatırıldığı öğrenildi. Müjdeyi kupa zaferinden sonra soyunma odasına inerek veren Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak, pazar günkü şampiyonluk maçında Başakşehir’e karşı da 3 milyon TL prim vaadinde bulundu. Oyuncular bir kez daha rakamı 5 milyon TL’ye çekmeye çalışsa da, yönetimden, “Siz kazanın, biz gereğini yaparız” cevabını aldılar.

Tüm biletler bitmek üzere

Aslan’ın Başakşehir’le pazar akşamı oynayacağı şampiyonluk maçına taraftarlar büyük ilgi gösteriyor. 500 TL’nin altındaki tüm kategoriler tükendi. En pahalı tribünlerde de az sayıda bilet kaldığı, stadın tamamen dolu olacağı belirtiliyor.

Finallerin takımı Aslan

Galatasaray, futbolda ulusal ve uluslararası kupa finallerinde gösterdiği başarılı performansla dikkati çekiyor. Avrupa’da iki kez finale yükselen Cim Bom, ikisini de kazandı. Ulusal kupalarda 54 kez finalde mücadele eden Sarı-Kırmızılılar, 38 kez mutlu sona ulaştı.

İlk heyecanı yaşayacaklar

Galatasaray kadrosunda yer alan 28 futbolcunun 15’i ilk kez Süper Lig’de şampiyonluk heyecanı yaşamaya hazırlanıyor. Diagne, Onyekuru, Ndiaye (geçen sezon devre arasında ayrıldı), Marcao, Luyindama, Mitroglou, Emre Akbaba, İsmail Çipe, Muğdat Çelik, Celil Yüksel, Emre Taşdemir, Ömer Bayram, Batuhan Şen, Yunus Akgün ve Atalay Babacan, daha önce Türkiye’de şampiyonluk görmeyen isimler.

Telekom kapalı gişe

Aslan’ı yarın müthiş bir atmosfer bekliyor... Sarı-Kırmızılı ekibin Türk Telekom Stadı’nda Başakşehir ile oynayacağı maçın biletleri tamamen tükendi. Bilet fiyatlarının pahalı olmasına rağmen maça büyük ilgi gösteren taraftarlar, tribünleri tam anlamıyla bir şölen yerine çevirmeye hazırlanıyor. Kombine kart sahiplerinin da stada gelmesiyle birlikte 50 bin kişinin tribünde olması bekleniyor. Galatasaray maçı kazanması halinde şampiyonluğunu ilan edecek ve taraftarlarla futbolcular kutlamayı hep birlikte yapacak.

Altıncı farklı şampiyon olabilir

Medipol Başakşehir, Galatasaray’ı deplasmanda yenmesi halinde Süper Lig tarihinin 6. şampiyonu olarak da adını Türk futbol tarihine yazdıracak. Süper Lig’in 60 yıllık tarihinde bugüne kadar yalnızca 5 farklı takım şampiyonluk sevinci yaşadı. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor şampiyonluğa uzanan takımlar oldu. Turuncu-lacivertli ekip, Süper Lig’de bu unvana sahip 6. takım olmak için de sahaya çıkacak.