Fatih Terim: Marsilya maçı derbiden daha önemli!

Fatih Terim: Marsilya maçı derbiden daha önemli!
Hafta sonu oynanan ve 2-1 mağlup oldukları derbiden sonra ilk kez konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim: ''Hangi maç daha önemli diye sorarsanız, Marsilya maçı daha önemlidir derim." dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi’nde oynayacakları Marsilya maçı öncesi basın mensuplarının karşısına geçti.

Marsilya maçının önemini vurgulayan Terim: ‘’Marsilya maçının önüne herhangi bir şeyi geçirmek istemiyorum. Muhakkak ki bizim için ezeli rakibimizle oynadığımız maçlar çok önemli, çok üzüldük. Ama bana hangisi daha önemli diye sorarsanız, Marsilya maçı daha önemlidir derim." Dedi.

BU TİP İLLÜZYONLARLA UĞRACAK VAKTİMİZ YOK

Florya Metin Oktay Tesisleri''nde düzenlenen basın toplantısında konuşan deneyimli teknik adam, Fenerbahçe maçında kırmızı kart görmesiyle ilgili gelen soruya: "Basın toplantısını izleyenlerin, benden pazar günü oynanan derbi maçıyla ilgili yorumlar yapmamı, bir şeyler söylememi beklediğini anlıyorum. Derbi heyecanları, hakem hataları ve yabancı kuralları gibi yaratılan illüzyonlardan kendimizi kurtarmalıyız. Bizim büyük resme bakmamız lazım. 100 yılı aşkın süredir biz birbirimizle oynuyoruz. Yeniyoruz, yeniliyoruz. Bu dün olduğu gibi, yarın da devam edecek. Bu doğal bir süreç. Ama Galatasaray''ın lider olduğu, kazanması halinde, Rusya''dan gelecek Lazio''nun puan kaybında kendisini direkt gruptan çıkaracağı bir ortamda, bu tip illüzyonlarla uğraşacak vaktimiz yok. Çok zamanımız var onun için. Onlarla yaşayarak bir yere gelemeyiz. ''''dedi.

MARSİLYA MAÇININ ÖNÜNE GEÇİRMEK İSTEMİYORUM

Marsilya maçının öneminin önüne herhangi bir şeyi geçirmek istemiyorum diyen deneyimli teknik adam sözlerine şöyle devam etti: ''''Muhakkak ki bizim için ezeli rakibimizle oynadığımız maçlar çok önemli, çok üzüldük. Ama bana hangisi daha önemli diye sorarsanız, Marsilya maçı daha önemlidir derim. Fenerbahçe maçının telafisi vardır, bu maçın telafisi yoktur. Çok güçlü bir maç oynamışız ama 10''larca pozisyonla galibiyetle dönememişiz. Marsilya maçının önüne hiçbir şey geçmemeli, geçmeyecek de. Çok lig şampiyonlukları görmüşüm, az sayıda mağlubiyet görmüşüm.'''' dedi. 

SAYIN BAŞKANIN VİZYONU BENİ MOTİVE ETTİ

Derbi sürecini sayın başkanımız götürüyor, ben kendisine güveniyorum diyen Terim sözlerine şöyle devam etti ''''Biz sayın başkanın yönetime gelmesiyle başlayan dönemde, muhakkak ki şampiyon olmak isteriz her zaman. Çok çabuk unutuldu, bir golle, iki golle kaybettiğimiz şampiyonluk. Bir plan, proje, strateji uygulamaya başladığımız bu dönemde, bir tane daha şampiyonluk yaşamaktan daha büyük bir misyonum var benim. Sayın başkanın vizyonu ve bu vizyonun arkasında oluşu beni motive etmiştir. Oyuncularım kimi zaman pozisyon hatası yapıyor, kimi zaman acemiliklerinden problem yaşıyoruz. Oyuncularım belki gol bulmada başarılı değiller, zaman zaman etkisiz kalıyorlar. Ama çok gençler, onlara güveniyorum ve inanıyorum. Evet, kızıyorum. En az gol pozisyonu gören takımız, en fazla gol beklentisi olan takımız ama sıralamada buradayız. Rakibimize çok az pozisyon veriyoruz, çok yiyoruz, çok girip, az atıyoruz. İstatistik söylüyor. Evet, kızıyorum, üzülüyorum. Onların potansiyellerinin farkındayım ben. Bunu çabuk yansıtmalarını istediğim için üzülüyorum. Onların hepsi benim evladım, yaptıkları tüm hataların, eksikliklerin bütün sorumluluğunu ben alıyorum. Bu çocuklar, bu ekonomik zorluklarda kulübümüzün yol alabilmesi için en önemli silahlardır. ''''