Galatasaray-Yeni Malatyaspor maçında kural hatası tartışmaları

Galatasaray-Yeni Malatyaspor maçında kural hatası tartışmaları
Galatasaray'ın Yeni Malatyaspor karşısında 89. dakikada yediği golün öncesinde kural hatası yapıldığı tartışmaları başladı. Tartışmalı pozisyonun Alanyaspor-Fenerbahçe maçında yaşanan pozisyona benzer olduğu ifade edildi.

Derbi öncesi Galatasaray için çok kritik olan maçta Fenerbahçe'nin Alanyaspor maçında yaşadığı pozisyona çok benzer bir pozisyon yaşandı.

Fenerbahçe'nin 1-0 önde götürdüğü Alanyaspor maçı taç atışından yediği golle 1-1 beraberliğe gelmişti. Sarı-lacivertli takım taç atışının yanlış kullanıldığı için el değiştirmesi gerektiğini belirtmiş, atışı yeniden Alanyaspor kullanması sebebiyle bir kural hatası olduğu iddiasında bulunmuştu.

Bu iddiasını TFF'ye taşıyan Fenerbahçe, maçın tekrar edilmesi talep etmişti.

YENİDEN KULLANILDI

Yeni Malatyaspor - Galatasaray maçında da bu pozisyona çok benzer bir pozisyon yaşandı.

Yeni Malatyaspor sağdan taç atışını hızlı kullandı ancak hakem Arda Kardeşler oyunu durdurarak yeniden kullanmasını istedi.

Sonuç olarak taç el değiştirmedi ve Yeni Malatyasporlu futbolcu, hakemin gösterdiği yerden taç atışını yeniden kullandı.

KURAL NE DİYOR?

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu IFAB'ın belirlediği oyun kuralları kitapçığının 117. sayfasındaki "Taç Atışı" başlığı altında  "Bu kuralın diğer tüm ihlallerinde, taç atışı bir rakip takım oyuncusu tarafında kullanılır" maddesi bulunuyor.

Bu maddeye göre kural hatası ile tekrarlanan taç atışının rakip takıma verilmesi gerekiyor.

Söz konusu madde şöyle:

İlgili Haberler