Galatasaray yıldızlarını satıyor

Galatasaray yıldızlarını satıyor
Galatasaray yönetimi, yeni sezon öncesi UEFA’nın belirlediği mali kriterlere uyabilmek için radikal bir karar aldı.

Sarı kırmızılı yönetim, yaşanan mali sıkıntı sebebiyle yıllık ücretleri en üst seviyede olan oyuncular arasında yer alan takım kaptanları Selçuk İnan, Wesley Sneijder ve Fernando Muslera’yı satabilmenin yollarını arıyor.

YILDA 15 MİLYON EURO TASARRUF

Üç yıldızın gönderilmesi durumunda elde edilecek önemli bir bonservis gelirinin yanı sıra, yıllık 15 milyon Euro’luk ciddi bir tasarruf yapılması da planlanıyor.

PLAN GİZLİCE YÜRÜTÜLÜYOR

Taraftar tepkisi ile karşılaşmamak için bu planı gizlice uygulamaya sokan ve üç yıldızına da sessizce kulüp arayan yönetimin, Copa America’da Uruguay kalesini koruyan Fernando Muslera konusundaki beklentileri ise şimdilik sekteye uğradı.
Uruguay’ın turnuvaya erken veda etmesi nedeniyle Muslera için bekledikleri teklifi alamayan Sarı-Kırmızılılar’ın, Sneijder için ise sözleşmesindeki 7.5 milyon Euro’luk serbest kalma maddesini kullanarak gitmesini umut ettikleri bildirildi.

SELÇUK İNAN, MİLLİ TAKIMA BAĞLI

Selçuk İnan konusunda ise tek umutları Avrupa Şampiyonası sonrası gelebilecek olası teklifler olan, ancak bunun gerçekleşebilme olasılığının da Milli Takım’ın başarısına bağlı olduğunu düşünen G.Saray yönetimi, tıpkı devre arasında Çin’e gönderdikleri Burak Yılmaz gibi milli yıldızı da uygun bir bonservis bedeli teklif edilmesi durumunda satmanın hesaplarını yapıyor. Fakat beklenen miktar gelmezse tecrübeli orta sahanın elden çıkarılması düşünülmüyor.