Galatasaray'da Lucescu bombası

Galatasaray'da Lucescu bombası
Yeni sezonun planlarına şimdiden başlayan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in, sene sonunda Shakhtar Donetsk ile sözleşmesi sona erecek olan Mircea Lucescu ile anlaştığı yazıldı.

Tarihin en kötü sezonlarından birini geçiren Galatasaray’da Başkan Dursun Özbek, camianın ve özellikle de taraftarın hayal kırıklığına ilaç olacak bir isimle el sıkıştı: Mircea Lucescu...

Fanatik'ten M.Çağrı Davran'ın ulaştığı bilgiye göre; bir süredir çok gizli bir çalışma yürüten ve detayları yakın çevresinden bile gizleyen sarı-kırmızılıların patronu, Rumen hoca ile görüştü, projelerini anlatıp 12 yıl sonra Ukrayna’dan ayrılmaya ikna etti.

Bu kez son sezonu

Lucescu, sezon başında birçok teklif almasına rağmen yakın dostu olan Shakhtar’ın patronu Ahmedov’un, "Sezon sonuna kadar kal" ricasını kırmayarak iç karışıklık yaşanan ülkede kalmıştı. Lucescu ailesine çok yakın bir kaynak bu kez ayrılığın yakın olduğunu, "Ukrayna’dan ayrılıyor. Yeni adresi yüzde 85 Galatasaray olacak" sözleriyle özetledi.

Yardımcıları da hazır

Lucescu-Özbek görüşmeleri, sadece bir prensip anlaşmasıyla da sınırlı kalmadı. Rumen teknik adamın, ekibi bile hazır. Yunanistan’ın Xanthi takımını çalıştıran ve bu ekiple sözleşmesi bitecek olan oğlu Razvan da İstanbul’a gelecek. Yanında bir Türk de isteyen deneyimli hocanın tercihi, Beşiktaş ve Galatasaray’dan öğrencisi Emre Aşık oldu.

3 kupayla dönebilir

Şu an bitime 4 hafta kala Ukrayna Ligi’nde lider D.Kiev’in 5 puan gerisinde şampiyonluk mücadelesi veren 70 yaşındaki efsane hoca, Ukrayna Kupası’nda ve Avrupa Ligi’nde de yarı finalde. Hedefi, Shakhtar kariyerini 3 kupayla noktalamak.

Özbek'in 4. hocası olacak

Kısa sayılabilecek görev süresinde Hamza Hamzaoğlu, Mustafa Denizli ve şimdi de Jan Olde Riekerink ile çalışan başkan Dursun Özbek, takıma kazandırması halinde Lucescu ile en büyük hamlesini yapmış olacak.