Galatasaray’da Mustafa Cengiz yönetiminin geleceği ne olacak?

Galatasaray’da Mustafa Cengiz yönetiminin geleceği ne olacak?
Galatasaray’da yönetimin mali yönden ibra edilip idari yönden ibra edilmemesi gündeme bomba gibi düşerken, sarı kırmızılarda yönetimin geleceği merak konusu oldu. Mustafa Cengiz yönetimi, tüzük gereği tekrar aday olamayacak.

Galatasaray Kongresi tarihi günler yaşıyor. Mustafa Cengiz yönetimi mali yönden ibra edilirken idari yönden ibra edilmedi ve bu durum camiada deprem etkisi yarattı. Peki şimdi neler olacak? İşte Galatasaray'ı gelecekte bekleyenler...

Öncelikle Galatasaray tüzüğüne göre yönetimin 30 gün içerisinde kongre kararı alması gerekiyor. Ancak Cengiz yönetiminin karara itiraz etme hakkı bulunuyor ve olağanüstü seçimli kongre kararını bu yolla uzatabilme imkanı var. Yani kongre sezon bittikten sonra da yapılabilir.

CENGİZ VE YÖNETİMİ TEKRAR ADAY OLAMAZ

Galatasaray tüzüğünün 59. maddesinde, "Aklanmayan kulüp başkanı ile yönetim kurulu ve madde denetim kurulu üyeleri bir seçim dönemi geçmeden yeniden aday olamaz ve seçilemezler." ifadesi bulunuyor. Yani bu maddeye göre Mustafa Cengiz ve yönetimi hukuksal olarak olumlu cevap alamazsa yapılacak olağanüstü kongreye giremez.

"BİRLİK VE BERABERLİK DE SEÇİM KARARIYLA SAĞLANACAKTIR"

Galatasaray'ın önde gelen isimleri de konuyu değerlendirdi.

Eski yönetici Mete İkiz, Galatasaray'ı belirsiz bir dönemin beklediğini belirtirken "İbrasızlık durumunda belli süreler belirlenmiş. Karar alınıp 30 gün içinde seçime gidilmesi gerekiyor. Yönetim kurulunun bunları değerlendirmesi gerekiyor. Değerlendirme sonucunda seçime gitmeyebilirler. 'Mahkeme sürecini takip edelim.' diyebilirler. Bekleyip göreceğiz. Yorum yapmak çok zor ama belirsiz bir dönem Galatasaray Kulübünü bekliyor." şeklinde görüş belirtti.