Galatasaray'dan FETÖ açıklaması

Galatasaray'dan FETÖ açıklaması
FETÖ hakkında açıklama yapan Galatasaray, "Türk sporuna nifak sokma çabasına girdiklerini üzülerek izliyoruz." dedi. İşte resmi internet sitesinden yapılan açıklama:

Ülke olarak yaşadığımız büyük badireyi; demokrasimize kast eden Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) darbe girişimini atlatabilmek için milletçe büyük bir kararlılık ortaya koyduk.

Farklı siyasi tabanlardan gelen insanlar sokaklarda omuz omuza tanklara direndi. Farklı renklere gönül veren taraftarlar İstiklâl Caddesi’nde el ele yürüdü. Yıllardır yan yana gelemeyen liderler aynı mitingde buluşup tek ses, tek vücut oldu. Herkes bir ağızdan bu ülkeye, bu bayrağa sahip çıktı.

Hâl böyleyken, sporun birleştirici ruhundan nasibini almamış bazı kesimlerin yaptığı açıklamalar ve basındaki kiralık kalemlerine yazdırdıkları yazılar vasıtasıyla, ortalıktaki toz dumandan faydalanıp kendilerini aklama, Türk sporuna nifak sokma çabasına girdiklerini üzülerek izliyoruz.

Herkes şunu bilmelidir ki Galatasaray camiası, Türkiye’de demokrasinin fitilini ateşlemiş fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür köklere sahiptir. Geleceğini akılla, bilimle inşa etmeyi şiar edinmiş ülkemizin en büyük sivil toplum örgütüdür. Her daim demokrasinin ve halkın kayıtsız şartsız egemenliğinin yanında olmuş, hiç batmayan bir ilim ve irfan güneşidir. Ve tarih sayfaları, güneşi balçıkla sıvamaya çalışan acizlerin yenilgileriyle doludur. Öyle olmaya da devam edecektir.

Kamuoyuna saygılarımızla.

Galatasaray Spor Kulübü