Galatasaray’dan Trabzonspor karşısında 3 gollü galibiyet

Galatasaray’dan Trabzonspor karşısında 3 gollü galibiyet
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında kendi evinde ağırladığı Trabzonspor’u Diagne ve Belhanda’nın golleri ile 3-1 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında Galatasaray kendi evinde Trabzonspor ile karşılaştı. Sarı kırmızılılar, tartışmalı pozisyonların olduğu maçı Diagne ve Belhanda’nın golleri ile 3-1 kazandı. Trabzonspor’da ise tek golü Rodallega kaydetti.

Mücadelede dakikalar 16'yı gösterdiğinde Trabzonspor maçın başından bu yana en büyük fırsatını yakaladı. Yusuf Yazıcı ceza alanı önünde topu aldı. Soldan gelen Rodallega'yı gördü. Rodallega da rakibini geçti. Sağ köşeye plaseyi bırakmak istedi ancak açıyı iyi kapatan Muslera gole izin vermedi.

Maçın 18. dakikasında Galatasaray Onyekuru ile penaltı kazandı. Sarı Kırmızılı ekipte topun başına geçen Diagne 20. dakikada topu filelerle buluşturdu ve Sarı Kırmızılı ekip 1-0 öne geçti.

Mücadelenin 26. dakikasında bu kez de Trabzonspor uzaktan şansını denedi. Kaleyi karşısına alan Abdülkadir Ömür, sağ köşeye çok sert vurdu. Top az farkla auta gitti.

30. dakikada Trabzonspor Rodallega ile 1-1'lik eştiliği sağladı. Trabzonspor, Galatasaray kalesine gönderdiği ikinci isabetli şutta golü buldu. Nwakaeme'nin pasını alan Rodallega, defansa takılmasına rağmen seken top tekrar önünde kalınca çok sert ve isabetli bir şutla golünü attı.

Maçın 39. dakikasında ceza sahası tam önüde çaprazda topu alan Onyekuru'nun sağ köşeye sert şutunu iyi yer tutan kaleci Arda çelmeyi başardı. Galatasaray, Trabzonspor'un ataklarını enegelledikten sonra tehlikeli pozisyonlar bulmayı başardı.

45. dakikada Hüseyin Türkmen'in kendi kalesine attığı gol sonrası Galatasaray yeniden öne geçti. Sarı Kırmızılı ekip maçta 2-1 önde. Ceza sahası dışında Nagatomo'nun pasını alan Belhanda, uzaklardan sert vurdu. Defansa çarpan top yön değiştirdi ve kaleciyi yanılttı. Top ağlara gitti.

51. dakikada Galatasaray Belhanda'nın golü ile skoru 3-1'e getirdi. Rakip yarı alan ortalarında paslarla ceza sahasına sokulan Belhanda, verkaçtan aldığı topu ceza sahası çizgisi üzerinden sol direk dibine vurdu, direkt dibine çarpan top kale içine yuvarlandı.

Golün ardından Bordo Mavili ekip atağa kalktı. Trabzonspor Ekuban'ın ceza sahası içinde yerde kalması sonucunda penaltı bekledi, Ümit Öztürk VAR ekranında yaptığı incelemenin ardından Marcao'nun pozisyonunun penaltı olmadığına hükmetti.

Maçta başka gol olmadı ve Galatasaray, kendi evinde Trabzonspor’u 3-1 mağlup etti.

İlgili Haberler