Galatasaray'dan Vedat Muriç hamlesi

Galatasaray'dan Vedat Muriç hamlesi
Devre arsında kadrosuna iki forvet almayı planlayan Galatasaray ilk ismi yurt içi piyasasında buldu. Sarı kırmızılılar Rizespor'un Kosavalı golcüsü Vedat Muriç'i listesine aldı

 24 yaşındaki futbolcuyu çok beğenen teknik direktör Fatih Terim’in Vedat Muriç’i listesine aldığı ifade edildi. Galatasaray , bonservisi için 1 milyon euroyu gözden çıkarırken, uzun yıllar Türkiye’de bulunmasının da avantaj olduğu dile getirildi.

Çaykur Rizespor’un 24 yaşındaki futbolcusunu, teknik direktör Fatih Terim’in çok beğendiği ve ara transfer dönemi için alternatifler arasına ismini yazdığı belirlendi. Ocak döneminde hücum hattına farklı özelliklere sahip iki oyuncu almayı planlayan sarı-kırmızılılar, Kosovalı futbolcunun hava hakimiyeti ve güçlü fiziği ile pivot santrfor açığını kapamayı planlıyor.

24 yaşındaki futbolcunun gündeme gelmesinin nedenleri arasında uzun yıllar Türkiye’de oynamasının ve düşük maliyetinin de önemli rol oynadığı dile getirildi.

Karadeniz ekibi ile kısa sürede masaya oturmayı planlayan sarı-kırmızılılar, Muriç için 1 milyon euro bonservis ödemeyi kabul ediyor. Kosovalı futbolcunun da Galatasaray’da oynamak için istekli olduğu dile getirildi.

Hareketli forvet

Geçmiş sezonlarda da adı Galatasaray  ile beraber geçen golcü futbolcu, son olarak Türk Telekom Stadı’nda iyi bir performans ortaya koymuştu. Galatasaray’da Vedat Muriç dışında, son vuruşları iyi olan, hareketli bir forvetin daha alınması planlanıyor.

Arnavutluk’un Teuta takımından Giresunspor’a transfer olan Vedat Muriç, daha sonra Gençlerbirliği’ne geçti, son olarak da Çaykur Rizespor formasını giydi.

10 gün önce Galatasaray’a karşı forma giyen Vedat Muriç, gol atamadı ancak asist yaptı.