Galatasaray’ın borcu 2 milyar liranın üzerinde

Galatasaray’ın borcu 2 milyar liranın üzerinde
Galatasaray Başkan Yardımcısı Kaan Kançal, kulübün borcunun 2 milyar 689 milyon lira olduğunu açıkladı. Kançal, dövüz cinsi kredilerin azaltıldığını söyledi.

Galatasaray Kulübünün borcunun 2 milyar 689 milyon lira olduğu açıklandı.

Sarı-kırmızılı kulübün Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen ekim ayı olağan divan kurulu toplantısında başkan yardımcısı Kaan Kançal, mali durumla ilgili sunum gerçekleştirdi.

Detaylı bir sunum yapan Kançal, 30 Haziran itibarıyla kulüp ve bağlı ortaklıklarının borcunun 2 milyar 689 milyon lira olduğunu bildirdi.

Alacakları 1 milyar 463 milyon lira olan Galatasaray'ın borç alacak farkının ise 1 milyar 226 milyar lira olduğu aktarıldı.

Bu sezon futbol takımının iç saha maçlarıyla ilgili 32 bin 640 adet kombine, 151 adet de loca satıldığı kaydedildi.

Kaan Kançal, kısa vadeli kredilerin uzun vadeye yayıldığını belirterek, döviz cinsinden kredilerin azaltıldığını vurguladı.

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDEN ARAZİ TAHSİSİ

Öte yandan, Büyükçekmece Belediyesi, Galatasaray’a tesis yapımı için 130 dönüm arazi tahsis etti. İmza töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Daha önce Galatasaray Kulübüne tahsis ettiğimiz arazi ile ilgili yeni bir işlem ve yer teslimi yapacağız. Çevresiyle 130 dönümü bulacak alanda Galatasaray Kulübü, altyapıda bir sporcu fabrikası gibi çalıştırılabilecek tesisler dizisi yapmak için çalışmalarını mutlaka başlatacaktır." diye konuştu.

Akgün, diğer kulüplerden gelecek projelere açık olduklarını aktararak, "Fenerbahçe ve Beşiktaş başta olmak üzere, eğer başka kulüpler de ciddi şekilde spor adına bir şey yapmak için bizden yer isterse, iş birliği yapabiliriz. Ciddi proje getirebilecek kulüplerimizle spor adına yapılacak çalışmaları değerlendirmeye hazırız." ifadelerini kullandı.

CENGİZ: "ARAZİYİ CANLANDIRACAĞIZ"

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, tahsisi yapılan araziyi, Türk sporunun altyapısı için değerlendirmeyi düşündüklerini söyledi.

Arazinin uzun vadede Galatasaray’a yarar sağlayacağını aktaran Cengiz, şunları kaydetti:

"Hasan Başkanıma, Büyükçekmece Belediyesi meclis üyelerine ve halkına, camiam, Türk sporu adına teşekkür ederim. Biz, 126 dönümlük araziyi canlandıracağız. Türk sporunun altyapısı için değerlendirmeyi düşünüyoruz. Camiamız Riva ve Florya’nın üzerinde yeni oluşumlar yapıyor. Aktifimizden çıktığı için yeni aktifler mücadelesindeyiz. Mülk kazanımı olmasa bile kullanım kazanımı. Galatasaray’a uzun vadede çok katkı sağlayacaktır. Bunun üzerinde altyapı için gerekli yatırımlar kulübümüz tarafından, belediyemizin de desteğiyle yapılacaktır."

Arazinin hangi branşlar için değerlendirileceğini henüz kararlaştırmadıklarını aktaran Cengiz, "Elimizde Kalamış, Florya’da 20 dönüm spor genel müdürlüğünden kalan bölüm, Taç Spor Tesisleri’nin kullanım hakkı ve Galatasaray Adası kaldı. Spor salonu, Taç Spor ve burası için düşüncelerimiz var. 13 spor dalında faaliyet gösteriyoruz. Nihai hedef Türk sporuna hizmet. Henüz hangi branşa yönelik olacağı belli değil. Bunu projelendireceğiz." şeklinde konuştu.

Büyükçekmece’de 2 ay önce Şampiyonlar Anıtı’na Galatasaray bayrağı çektiklerini de hatırlatan Mustafa Cengiz, "İnşallah gelecek haziran ayından tekrar bayrağı göndere çekeriz." diyerek sözlerini tamamladı.