Galatasaray'ın eski başkanı Mustafa Cengiz son yolculuğuna uğurlandı

Galatasaray'ın eski başkanı Mustafa Cengiz son yolculuğuna uğurlandı
Akciğer kanseri nedeniyle dün hayatını kaybeden Galatasaray'ın eski başkanı Mustafa Cengiz, Marmara İlahiyat Fakültesi Camii'ndeki cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

Galatasaray Kulübü eski Başkanı Mustafa Cengiz, dün akşam 71 yaşında hayatını kaybetti. Cengiz bir süredir akciğer kanseri nedeniyle tedavi görüyordu.

Sarı-kırmızılı kulübün 37. başkanı Cengiz''in naaşı cenaze namazı öncesinde NEF Stadyumu''na getirildi. Daha sonra Marmara İlahiyat Fakültesi Camii''nde cenaze namazı kılınan Mustafa Cengiz''ın naaşı Ulus Mezarlığı''na götürüldü.

Cenaze törenine başta oğlu Sarper Cengiz olmak üzere Abdurrahim Albayrak, Yusuf Günay, Kaan Kançal, Faruk Süren, Lütfi Arıboğan, Dursun Özbek, Nihat Özdemir, Ali Koç, Göksel Gümüşdağ, Adnan Polat, Fatih Terim ve Ahmet Nur Çebi gibi isimler katıldı.

Cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara İlahiyat Fakültesi Camii’ne geldikten sonra ilk olarak Mustafa Cengiz''in oğlu Sarper Cengiz''e taziyelerine iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mustafa Bey demeyeceğim, Mustafa ağabey diyeceğim. Bir beyefendiydi, görevini son ana kadar yaptı. Rabbim cennetiyle ödüllendirsin. Ailesine ve camiaya rabbim sabır versin" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, cenaze törenine eşi Yelda Süren Elmas ile birlikte geldi. Galatasaray forması giyen futbolcular da Mustafa Cengiz''i son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

İlgili Haberler