Galatasaraylı Marcao'nun milli oyuncuya tokat attığı iddia edilmişti. Açıklamalar üst üste geldi

Galatasaraylı Marcao'nun milli oyuncuya tokat attığı iddia edilmişti. Açıklamalar üst üste geldi
Galatasaray'ın Ümit Milli Takım ile Florya'da oynadığı hazırlık maçında sarı kırmızılıların Brezilyalı oyuncusu Marcao'nun, Milli Takım'ın genç oyuncusu Halil İbrahim Dervişoğlu'na tokat attığı iddia edildi. Genç futbolcu sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak 'sadece itişmeler' oldu açıklamasını yaptı. Galatasaray Kulübü de bir açıklama yayınladı.

Galatasaray ile Ümit Milli Takımı hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde oynanan maça Marcao-Halil Dervişoğlu arasında geçenler damga vurdu.

MARCAO TOKAT ATTI

Fanatik Gazetesi'nin haberine göre, Galatasaraylı Marcao maçın 70. dakikasında kendisine sert giren ve Brendford forması giyen Milli oyuncu Halil Dervişoğlu'na tokat attığı iddia edilmişti. 

HAVA KOŞULLARINDAN DOLAYI ERTELENDİ

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Tolunay Kafkas da gerilimi doğrulayarak olaydan sonra maçın 10 dakika daha devam ettiğini belirtti. Kafkas, yağışın artmasıyla kayarak müdahalelerin fazlalaştığı için gerilimin yükselmesi ihtimali üzerine maçı bitirdiklerini açıkladı.

HALİL DERVİŞOĞLU YALANLADI

Marcao'dan tokat yediği iddia edilen Dervişoğlu, sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu.

Genç futbolcu, "Bugün basında yer alan dünkü Galatasaray maçı ile alakalı olay nedeniyle açıklama ihtiyacı hissettim. Her maçta olabilecek olaylardan biri yaşanmıştır ama iddia edildiği gibi tokat atma olayı yoktur. Sadece pozisyonun getirdiği itişmeler olmuştur. Ve sonrasında da el verip oyuna devam edildi. Bu olayın bizim yakında oynayacağımız maça olan motivasyonumuzu etkileyemeyeceğini açıklamak isterim" sözleriyle çıkan iddiaları yalandı.

1-2-009.jpg

GALATASARAY DA YALANLADI

Galatasaray, kulüp resmi internet sitesinden konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Futbol Takımı'mızın, Süper Lig'de oynayacağı Alanyaspor müsabakası hazırlıkları kapsamında Ümit Milli Takımı'mız ile Florya Metin Oktay Tesisleri'nde oynadığı maça ilişkin bir açıklama yapma gereği doğmuştur. Karşılaşmanın 65. dakikasında milli oyuncumuz Halil Dervişoğlu'nun hakemin düdüğünden sonra topa vurmasının ardından oyuncumuz Marcao Teixeira ile arasında bir tartışma yaşanmış, bu ikili diyalogdan dolayı her iki oyuncu da maçın hakemi tarafından uyarılmıştır. İki oyuncunun birbiriyle tokalaşmasının ardından müsabaka yaklaşık 10 dakika daha devam etse de, teknik direktörümüz Fatih Terim'in, Ümit Milli Takım Teknik Direktörümüz Tolunay Kafkas'a yaptığı maçı bitirme teklifi üzerine, iki tarafın karşılıklı anlaşması, aynı zamanda kötü hava koşulları nedeniyle istenilen performansa ulaşılamamasından dolayı müsabaka planlanandan erken tamamlanmıştır.” ifadelerini kullandı.