Galler tarih yazdı

Galler tarih yazdı
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final karşılaşmasında Galler 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada Belçika'yı 3-1 mağlup etti ve yarı finalde Portekiz'in rakibi oldu.

EURO 2016'nın sürpriz takımı, ilk kez turnuvada boy gösteren Galler, Belçika'ya da boyun eğmedi. Lille'de Pierre Mauroy Stadı'nda oynanan mücadelede Belçika karşılaşmanın 13. dakikasında Nainggolan'ın harika golüyle 1-0 öne geçti.

Mücadelenin favorisi olarak gösterilen Belçika golden sonra baskısını arttırsa da aradığı golü bulamadı. Galler korner organizsayonunda eşitliği getiren golü buldu. Aaron Ramsey'in kullandığı köşe vuruşunda kale önünde boşta kalan Ashley Williams kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-1. İlk yarı bu skorla sonlandı.

Galler'i taşıyan iki isim olan Bale ve Ramsey üzerlerine düşen görevleri yine fazlasıyla yaptı. İlk golde katkısı olan Ramsey yine sahnede. Galler'i öne geçiren ikinci golünde asistini yaptı. 55. dakikada topla buluşan Kanu şık hareketle topu önüne aldı ve kaleci Courtois'ı çaresiz bırakan vuruşla topu ağlara gönderdi.

Geriye düşen Belçika kalan dakikalarda Galler kalesini abluka altına aldı ancak aradığı golü bir türlü bulamadı. Oyunu son bölümlerinde tek kale oyun sergileyen Belçika defans hattını ikinci plana attı. Bu hareket Belçika'yı bitiren durum oldu. Galler işi 85'te Sam Vokes ile bitirdi. Kontra atakla rakip sahasından hızlı çıkan Galler, Belçika savunmasını hazırlıksız yakaladı. Gunter sağ kanatta açtığı ortada Sam Vokes, Denayer'den önce topa yükseldi; kafayla topu ağlara gönderdi ve yarı finalde Portekiz'in rakibi oldu.