Ganire Paşeyeva'dan 'Kerkük' çağrısı

Ganire Paşeyeva'dan 'Kerkük' çağrısı
Kerkük'teki zulümle ilgili çağrıda bulunan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, “her zaman Irak Türkmen kardeşlerimizin yanındayız ve bütün Türk dünyasını Irak'taki soydaşlarımıza desteğe çağırıyoruz” dedi.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin 1991 yılında Altınköprü’də Irak Türkmenlerine karşı yapılan katliamın 26. yıldönümü ile ilgili düzenlediği etkinliğe katıldı ve Türk dünyasına çağrıda bulundu.

“Biz bir milletin evlatlarıyız, Kerkük'e, Təlafer’e gittiğinde, kendini Azerbaycan'ın bir bölgesinde sanırsın, aynı dil, aynı lehçe, aynı milletin çocukları yaşıyor orada” diyen milletvekili Paşayeva, “Altınköprü’də kardeşlerimize ve bacılarımıza karşı işlenen korkunç katliamı unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

Saddam zulmünden Irak Türkmenlerinin çok eziyet çektiğini kaydeden milletvekili Q.Paşayeva, “ama ne yazık ki Saddam Hüseyin'in devrilmesinden sonra da Türkmenlerin azapları bitmedi ve hala devam ediyor” dedi. “Irak Türkmenlerinin son 60 yılda yaşadıkları acılar ve gittikçe daha da artması, onları evlerinden göç getiren sebepler Türk dünyası iyi bilmeli ve kardeş-bacılarımıza destek olmalıdır” diyen milletvekili Paşayeva “her zaman Irak Türkmen kardeşlerimizin yanındayız ve bütün Türk dünyasını Irak'taki soydaşlarımıza desteğe çağırıyoruz” dedi.

Ganire Paşayeva Azerbaycan’ın her zaman Türk dünyası, Irak Türkmenleri gibi konulara hassasiyetle yaklaştığını belirterek, Türk dünyası, Türk devlet ve topluluklarının Irak Türkmenlerine destek ve çabalarını artırmalarının gerektiğini vurguladı.

Milletvekili Paşayeva Irak ve Suriye'de Türkmen kardeşlerimizin durumu ile ilgili AKPM’nde konuşmalar yaparak Avrupalıları onlara daha fazla destek göstermeye çağırdığını, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yer aldığı tüm uluslararası etkinliklere Irak ve Suriye türkmenlarinin durumunu her zaman dikkate çekmeye çalışacağını söylerek, “bundan sonra da gücümüzün yettiği kadar her zaman yanınızdayız” dedi.

İlgili Haberler