Garanti Bankası alacaklarını sattı

Garanti Bankası alacaklarını sattı
Garanti Bankası takipteki kredi portföyünde yer alan ve toplam anaparası 364.97 milyon lira olan tahsili gecikmiş alacak portföyünü 19.44 milyon liraya sattığını duyurdu.

Bankadan KAP’a yapılan açıklamada, kredi kartı, bireysel destek kredisi, kredili mevduat, ticari kredi alacağı, çek hesabı, sigorta alacağı ve masraf hesabı türündeki söz konusu tahsili gecikmiş alacakların Sümer Varlık Yönetim’e satıldığı belirtildi.

YAPI KREDİ DE ALACAKLARINI SATMIŞTI

Yapı Kredi, 529 milyon 433 bin 283,67 TL tahsili gecikmiş alacağını,  önceki hafta 16 milyon 322 bin TL bedelle Gelecek Varlık Yönetimi AŞ ve Hayat Varlık Yönetim AŞ’ye satmıştı.

Yapı Kredi’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yer alan açıklamasında, “Bankamız Yönetim Kurulu’nun 18 Nisan 2019 tarihli kararı ile bankanın tasfiye hesaplarında izlenen, 28 Şubat 2019 tarihi itibarıyla donuk alacak tutar toplamı 529 milyon 433 bin 283,67 TL tahsili gecikmiş alacağın, toplam 16 milyon 322 bin TL bedelle Gelecek Varlık Yönetimi AŞ ve Hayat Varlık Yönetim AŞ’ye satılmasına karar verilmiştir.” ifadelerine yer verilmişti.

Son olarak, nisan ayında uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs, mart başında da Japon Orix ve Amerikalı Bain Capital’in Türk bankalarındaki sorunlu kredilerden almak için danışmanlarla görüşmeler yürüttüğü bildirilmişti.

Yabancı şirketler yapılandırılmış görece iyi kredilerle ilgilenirken, Türkiye’deki varlık şirketleri daha riskli görülen alacaklarla ilgileniyor.

İlgili Haberler