Gaspçıların serbest bırakılması tepki çekmişti: Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den açıklama geldi!

Gaspçıların serbest bırakılması tepki çekmişti: Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den açıklama geldi!
İstanbul Bahçelievler'de 4 kişi bir restoran sahibini araba alım satımı bahanesiyle dışarı çıkardıktan sonra dövüp, 7 metre yükseklikten dereye attı. Dehşet anları saniye saniye cep telefonu kamerasına yansırken zanlılar serbest kaldı. Konuyla ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den açıklama geldi.

Bahçelievler'de otomobil alım satım bahanesiyle 4 kişilik grup, bir adamı dere yatağına götürüp silah zoruyla para istedi.

Daha sonra adamı darp edip, 7 metre yükseklikten dere yatağına attılar. Ağır şekilde yaralanan restoran sahibi çevredekiler tarafından çağırılan ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Restoran sahibine dehşeti yaşatan 4 saldırgandan ikisi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen saldırganlar, çıkartıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

TEKRAR YAKALAMA KARARI ÇIKARTILDI

Daha sonra savcılık 2 saldırgan için yeniden yakalama kararı çıkartıldı. 

BAKAN GÜL’DEN AÇIKLAMA

Yaşanan olayla ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gül, şu ifadeleri kullandı;

*İstanbul Bahçelievler'deki olayın şüphelilerine tutuklama tedbiri uygulanmamasına ilişkin olarak disiplin hukuku ve yargı etiği bakımından inceleme yapılması için HSK Başkanı olarak Kurul'a inceleme izni verdim.

*Adalet, demokratik hukuk düzeninin can evidir. Yargı, adaletiyle tartışmayı bitirir, vicdanları teskin eder. Ancak, kamu vicdanını şoke eden bir karar varsa bunun arkasında meslek kuralları ve disiplin hukukuna aykırı bir durum olup olmadığını araştırmak da HSK’nın görevidir.

Bakan Gül, olayda yargı kararının yargısal denetiminin elbette kendi mekanizması içinde yürüyeceğini belirterek, “HSK denetimi bu mekanizmanın dışındadır. Kurul, tarafsızlık, bağımsızlık ve dürüstlük kurallarının kurumsal teminatı olarak bu çerçevede disiplin incelemesini süratle yerine getirecektir” dedi.

“Adliyenin kapısı adaletin kapısıdır” diyen Gül, “O kapıdan giren her bir mağdur, her bir vatandaşımız adalet terazisinin yüreğine vereceği hak, hukuk ve vicdan duygusunu hissederek bu kapıdan ayrılmalıdır” ifadelerini kullandı.

bahcelievler-001.jpg