Gaye Usluer'i eleştiren Prof. Dr. Mustafa Aslan'dan geri adım

Gaye Usluer'i eleştiren Prof. Dr. Mustafa Aslan'dan geri adım
CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer'in "Maskeler eczanelerde dağıtılmalı" uyarısını sert bir dille eleştiren Prof. Dr. Mustafa Aslan, hükümet PTT'den vazgeçip maske dağıtımını eczanelere bırakınca geri adım attı.

CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, maskelerin PTT aracılığıyla dağıtılmasının riskli olduğu konusunda hükümeti uyararak, dağıtımın eczaneler üzerinden yapılması gerektiğini savunmuştu.

AKP YANDAŞLARI TEPKİ GÖSTERDİ

Usluer'in bu çıkışı hükümete yakınlığıyla bilinen isimler tarafından ağır hakaretlerle eleştirilirken, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi akademisyeni Prof. Dr. Mustafa Aslan da "Biz Eczaneleri COVİD-19 salgınından Koruyalım sistem çökmesin derken, Bir milletvekili (HEM DE HEKİM!!), zihni sinir projesi önerdi. Devletin vatandaşa vereceği maskeleri eczaneler dağıtmalıymış!!!! BU KADARINA PES DOĞRUSU." ifadeleriyle CHP'li Usluer'e tepki göstermişti.

a-063.jpg

HÜKÜMET KARAR DEĞİŞTİRİNCE U DÖNÜŞ YAPTI

Bugün İstanbul Eczacı Odası ise, Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliği'nin yaptığı görüşmeler sonucunda, ücretsiz maske dağıtımının en hızlı ve güvenli şekilde eczaneler üzerinden yapılmasına karar verildiğini açıkladı.

Bunun üzerine yeni bir paylaşımda bulunan Prof. Dr. Mustafa Aslan, birkaç gün önce sert bir dille eleştirdiği sisteme bu kez destek verdi.

Aslan, şu ifadeleri kullandı:

"Önemli Gelişme 
@saglikbakanligi ve  @TEBKurumsal Anlaşmaya vardı. Ücretsiz maske dağıtımı Eczaneler kanalıyla yapılacak.  Ankara ve İstanbul’da Maskeler Bu gün dağıtılmaya başlıyor. Haydi Hayırlısı.#eczacilargorevbasinda"

b-038.jpg

Aslan gelen tepkiler üzerine, eleştiri tweetinde sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi.