Gazete Duvar'dan 'Ermeni soykırımı' skandalı

Gazete Duvar'dan 'Ermeni soykırımı' skandalı
Gazete Duvar, yazarlarından Gülgün Türkoğlu'nun sözde Ermeni soykırımını kabul etmeyen yazısını 'İnkarcılık' olarak nitelendirerek yayından kaldırdı.

Gülgün Türkoğlu'nun, sözde Ermeni soykırımını kanıtlayacak delillerin yeterli olmadığını ve soykırım söyleminin yalandan ibaret olduğunu belirttiği yazısı Gazete Duvar tarafından sansüre uğradı.

Gece yayına giren ve sosyal medyada paylaşılan yazının bir süre sonra paylaşımları kaldırılırken yazı da yayından kaldırıldı.

Gazetenin skandal hamlesine tepki gösteren yazar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Yazıyı, sosyal medyada paylaştıktan sonra, gelen tepkiler üzerine akıştan çıkarıp, paylaşımlarını silen Gazete Duvar'ı bu tutumundan dolayı kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Ali Duran Topuz da bir özür yazısı kaleme alarak, "Gazete Duvar, inkarcılığı reddeden bir yayın anlayışına sahip. Ermeni Soykırımı meselesinde de bu böyle. Fikir özgürlüğünün bizi inkarcılığı kabul etme, göz yumma, yayılmasına yardımcı olma borcu altına soktuğuna inanmıyorum" ifadelerini kullandı.

Topuz, özür yazısında "Gazete Duvar’ın düzenli yazarları arasında yer alan Gülgün Türkoğlu’nun dün geceyarısı yayına giren yazısı, bizim yayın anlayışımıza ve ilkelerimize uygun değildir" dedi.