Gazeteci Hakan Aygün tutuklandı!

Gazeteci Hakan Aygün tutuklandı!
Gazeteci Hakan Aygün, sosyal medya hesabında yer alan 'Ey İBAN edenler' ifadesi nedeniyle gözaltına alınmıştı. Aygün'ün tutuklandığı öğrenildi.

Twitter hesabında yer alan “ey İBAN edenler” ifadesi nedeniyle gözaltına alınan gazeteci Hakan Aygün tutuklandı. Hakan Aygün söz konusu tweeti kendisinin yazmadığını, retweet olarak sayfasına geldiğini söylemişti.

BBC Türkçe'nin haberine göre; Bodrum'daki teknesinde gözaltına alınan Aygün, Cuma günü savcılık ifadesinin ardından tutuklanması istemiyle Bodrum adliyesine sevk edildi. Aygün'ün Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesi uyarınca sorgulandığı öğrenildi.

Perşembe akşam üstü saatlerinde Aygün'ün teknesinde üç saat boyunca arama yapıldı, bilgisayarına el koyuldu. Aygün, gözaltına alınması öncesi yine Twitter hesabından bir açıklama yaparak, söz konusu tweet'i yazanın kendisi olmadığını, sayfasına retweet yöntemiyle gönderilen bir mesaj olduğunu savundu.

'DİNE HAKARET ETMEDİM'

Gazeteci Aygün, aynı paylaşımda, "ibanlı-imanlı" esprinin de hoşgörü ile karşılanması gerektiğini, dine hakaret olmadığını söyledi.

Gazeteci Hakan Aygün hakkında, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "Hakaret" suçlarını işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta başında korona virüsle ilgili bağış kampanyası başlatmış ve IBAN numaraları paylaşmıştı.

İlgili Haberler