Gazeteci Sabahattin Önkibar'a saldırı!

Gazeteci Sabahattin Önkibar'a saldırı!
Gazeteci Sabahattin Önkibar'a evinin önünde saldırı düzenlendi. 3 kişinin saldırısına uğrayan Önkibar, 10 günlük iş görmez raporu aldı.

Gazeteci Sabahattin Önkibar'a evinin önünde 3 kişilik grup tarafından saldırı düzenlendi.

Gazeteci Sabahattin Önkibar Ankara Beysukent’te evinin yakınlarında saldırıya uğradı. 3 kişilik saldırgan grup Önkibar’ı yere yatırarak tekmeledi.

Sabahattin Önkibar çevre sakinleri tarafından kurtarıldı ve hastaneye kaldırıldı. 10 günlük iş göremez raporu alan gazeteci Sabahattin Önkibar savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Görgü tanıklarının ifadesine göre saldırganların kullandığı araçlardan bir tespit edildi.

AKŞENER'DEN ÖNKİBAR'A GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Gazeteci Sabahattin Önkibar, saldırı sonrasına yaptığı açıklamada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın kendisine geçmiş olsun mesajlarını ilettiğini söyledi. 

Önkibar'a ayrıca, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Aydınlık gazetesi yazarı Ufuk Söylemez ve Halk TV programcısı Fatih Ertürk'ün kendisini arayıp geçmiş olsun dileklerini iletti.

Sabahattin Önkibar, saldırı ile ilgili Oda TV'ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kamera kayıtlarına baktım, üç kişi, iki araba var. Birinci arabanın plakası 06 BCF 026…

Ben 18:00’a kadar hiç dışarı çıkmadım, akşam bir iftar alışverişi için dışarı çıkayım dedim. Marketçi ve kuruyemiş bulunuyor işte, o arada 20 tane esnaf var. Onlar yetişti, onlar kurtardı. Bu arada ben hazırlıklıydım zaten. Geldiler, ben gardımı aldım. Onlar vurdu, ben vurdum, ama onlar tabii 3 kişi, ben yere düştüm, tekmeleri salladılar. Bu esnada esnaf yetişti, benim hayatımı onlar kurtardı. Tabii ben hemen kamera araştırmasına gittim, o ara 155’e anında olayı bildirdim, plakayı verdim. İki araba vardı, ikinci arabanın plakasını esnaf alamadı ama… Şimdi Güven Hastanesi'ne gideceğim."

BU İKİNCİ SALDIRI

Gazeteci Sabahattin Önkibar'a Ankara'da evinin önünde gerçekleşen saldırı, kendisine yönelik olarak gerçekleşen ikinci saldırı oldu. Önkibar, yaklaşık 2 yıl önce İstanbul Kitap Fuarı'nda bir gurubun saldırısına uğramıştı. 

Önkibar, saldırı sonrası yaptığı açıklamada "Bir kitaba dahi tahammül edemeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Türkiye'nin geldiği nokta budur ama eğilmeyeceğiz inatla mücadele edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Önkibar olayı şöyle anlatmıştı:

"Asena adlı kitabımı kastederek, neden yazdığımı sordular önce. Ben de 'gazetecilik yaptığımı' belirtim. Devlet Bahçeli'ye dair bir önceki kitabımın (Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey) öfkesi de var. Ve bir yumruk attılar. Devlet Bahçeli'nin organize olmuş fedaileri bunlar, çok belli. Panik halindelerdi. Yerlerde kanlı kitaplar var. Ben kitap yazmaya ve Kırmızı Kedi Yayınevi ile birlikte olmaya devam edeceğim." 

ÖNKİBAR'A SALDIRIYA TEPKİLER

Gazeteci Sabahattin Önkibar'a evinin yakınında gerçekleşen saldırı tepki geçti. Saldırıya sosyal medyadan gelen tepkilerin bazıları şöyle:

ozgur-ozel-001.pngdeniz.png

 

ekran-alintisi-721.jpg

yesilada.png

yarkadas-002.pngkjedi.pngkesici.png

ozdag-001.png

İlgili Haberler