Gazeteci Şükrü Küçükşahin’in koronadan vefat eden kardeşi için önce “Normal ölüm” yazıldı. Mızrak çuvala uymayınca belge değiştirildi

Gazeteci Şükrü Küçükşahin’in koronadan vefat eden kardeşi için önce “Normal ölüm” yazıldı. Mızrak çuvala uymayınca belge değiştirildi
Gazeteci ve İBB Medya İlişkileri Koordinatörü Şükrü Küçükşahin’in kardeşi Cemal Küçükşahin’in korona virüs nedeniyle hayatını kaybetmesine rağmen ölüm nedeni olarak “Doğal ölüm” yazılması tartışmalara neden oldu. Sağlık Bakanı Koca, olayın patlamasının ardından Twitter hesabından açıklamada ölüm nedenini belirleyen heyetin tekrar toplandığını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Gazeteci ve İBB Medya İlişkileri Koordinatörü Şükrü Küçükşahin’in kardeşinin ölüm nedenine ilişkin açıklamada bulundu.

Korona virüs nedeniyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Cemal Küçükşahin’in ölüm neden olarak “Doğal ölüm” yazılmasının ardından başlayan tartışmalara cevap veren Koca, sorumluluğun ölümü belirleyen doktorda olduğunu söyledi.

Ölümlerin doktor onayının ardından 3 kişilik bir heyet tarafından tekrar değerlendirildiğini hatırlatan Koca, ölüm raporunun daha sonradan düzeltildiğini ve kayıtlara ölüm nedeninin “Covid 19” olarak geçtiğini belirtti.

Fahrettin Koca, paylaşımında doktorun kabul görmeyen raporuna ve heyetin düzeltmesinin ardından kayıtlara geçen rapora da yer verdi.

Koca''nın açıklamaları şöyle:

"Müteveffa Cemal Küçükşahin bir vakıf üniversitesi hastanesinde covid-19 tedavisi görürken vefat etmiştir.
Kişinin ölüm belgesini düzenleyen doktorumuz ölüm nedenine bulaşıcı olmayan hastalık bilgisi girerek ölüm belgesini onaylamıştır.
Ölüm belgelerinin onaylanması ve ölüm nedeninin belirlenmesi takip eden hekimimizin sorumluluğundadır.
Ancak ölüm belgeleri hekimlerimiz onayladıktan sonra 3 ayrı hekimden oluşan bir üst komisyon tarafından incelenerek kontrol edilmekte ve bir hata ya da eksik olduğu düşünüldüğünde hekim bilgilendirilerek raporunu incelemesi istenmektedir.

Hastanın 30 Nisan 2021 tarihinde ölüm raporu hekim tarafından onaylanmış ve üst komisyon incelemesi sonrası 2 Mayıs 2021 tarihinde hekime rapor iade edilerek hastanın covid-19 pozitif olduğu ve bunun tanıda belirtilmesi gerektiği hatırlatılmıştır.
Hekim de raporunu yeniden düzenleyerek aynı gün onaylamıştır. Raporun son hali ekte sunulmuştur.
Bu hasta kayıtlarımızda ve tüm istatistiklerimizde covid ölüsü olarak kayıtlıdır."

 

İlgili Haberler