Futbolun sırlarını bilen adam Gürel Yurttaş yazdı. Gaziantep de durduramadı, İsmail Kartal bu futbolculara ne yaptı?

Futbolun sırlarını bilen adam Gürel Yurttaş yazdı. Gaziantep de durduramadı, İsmail Kartal bu futbolculara ne yaptı?

Fenerbahçe''de bazı futbolcular için sezon yeni başlıyor sanki. Örneğin Mert Hakan zirvesine çıktı formunun. Zajc en golcü dönemini yaşıyor. Serdar Dursun her hafta gol atıyor neredeyse. Rossi zaten müthiş. Ferdi''si, Serdar Aziz''i, hatta Nazım Sangare''si.

Kim Min Jae, Osayi Samuel gibi futbolcular olmasa bile yerine oynayanlar da hırs küpü. Bu oyuncuları bu hale getirmek hüner işi. Bu da tartışmasız İsmail Kartal''ın eseri. İsmail Kartal''dan önce "Ne olacak bu takımın hali" diye dertlenen taraftar, şimdi "Acaba bu maçı kaç kaç kazanırız" diye coşku içinde tribüne koşuyor. Zaten hakkını da verdiler dün İsmail hocanın; sevgi gösterilerinde bulundular maç içinde.

En sondan söyleyeceğimi en baştan söyliyeyim; şimdi Ali Koç 70''ine merdiven dayamış Jorge Jesus''u getirip, İsmail Kartal''ı kenara atacak öyle mi? Eğer İsmail Kartal gelene kadar duyduğu "Ali Koç istifa" seslerini diye duymak istiyorsa getirsin bakalım.

Gaziantep maçı İsmail Kartal''ın yerini daha da sağlamlaştırdı bana göre. Hem taraftarının gözünde de. Artık kazanmaya alışmış Fenerbahçe taraftarı yeni bir macerayı kaldırır mı, karabasanları yine görmek ister mi; hiç sanmam. 

Maça gelirsek. Fenerbahçe zıpkın gibi başladı oyuna; kalitesi tartışılmaz hale gelen Rossi''nin 5. dakikadaki gol vuruşu ustalık işiydi. Benim diyen yapamaz bunu.

Sonra Gaziantep, Fenerbahçe''nin oyununa karşılık vermeye çalıştı. Bazı bölümlerde bunu yaptı da. Ama aradaki fark çok belliydi. 53. dakikada kalecilerin asist kralı Altay''ın uzun topuyla ceza alanına giren Rossi, müdahale ile kendini yerde buldu. Hakem devam ettirdi. Bu kez Serdar Dursun girdi, kaleci Günay''ın hamlesiyle yerde kaldı. Penaltıydı.

Penaltıyı kullanan Serdar Dursun, topu üst direğe nişanladı. Ama 62''de sahanın yıldızlarından Mert Hakan''ın pasını ceza alanı içinde golle değerlendirdi ve durumu 2-0 yaptı. 

Taraftarlar için en heyecanlı an 71. dakikaydı. Arda Güler kulübede oyuna girmek için ayağa kalktığında tribünler dalgalandı. Çocuğun oyuna girecek olması bile renklendiriyor ortamı. Bu kadar hayranı var yani şimdiden. 74''te de İrfan Can''ın yerine girdi. Serdar Dursun''un yerine de Valencia.

82''de bu kez Zajc çıktı sahneye. Attığı gol hakikaten ustalık işiydi. Anlatmak yetmez, izlemeniz gerek.

Uzatma dakikalarında Gaziantep atağında yapılan ortada top Tisserand''ın koluna çarptı. Burada VAR devreye girdi; dakika 90+5''ti. VAR''dan penaltı çıktı. Maksim de penaltı golüyle skoru ilan etti: 3-2.

Sonuçta Fenerbahçe, galibiyet serisine devam etti, ligde ikinciliği kimseye bırakmam dedi.

Tebrikler İsmail Kartal''a ve futbolcularına.

İsmail Kartal''ın yerine hoca arayan Ali Koç''a da "Kolay gelsin" diyelim artık!

İlgili Haberler