Gaziantep FK'da flaş Sumudica gelişmesi

Gaziantep FK'da flaş Sumudica gelişmesi
Gaziantep FK teknik direktörü Sumidica, son olarak maaş indirimini kabul etmemesi ile gündeme gelmişti. Son dakika haberine göre Sumidica ve Antep ekibinin yollarının ayrıldığı öğrenildi.

Gaziantep FK'da flaş Sumudica gelişmesi

Gaziantep'te Sumidica depremi yaşanıyor... Gelen son dakika haberine göre, tecrübeli teknik adam ile yolların ayrıldığı öğrenildi. 

Gaziantep FK'dan konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Gaziantep Futbol Kulübümüzde yaklaşık 1.5 sezondur teknik direktörlük görevini üstlenen Marius Sumudica ile yollarımız karşılıklı olarak anlaşılarak ayrılmıştır. Görevde bulunduğu süre boyunca takımımıza olan katkılarından dolayı Sayın Sumudica ve tüm ekibine teşekkürlerimizi iletiyor, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar diliyoruz." 

NELER YAŞANMIŞTI? 

Gaziantep FK Teknik Direktörü Sumidica kısa bir süre önce maaş olayı ile gündeme gelmişti. Sumudica, deplasmanda Demir Grup Sivasspor'a 2-1 kaybettikleri karşılaşmanın ardından cezası nedeniyle stadyum çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Başkanımla dün bir toplantı yaptık, başkanımız benden maaşımdan yüzde 10 indirim istedi. Bunu kabul edemeyeceğim. Ben oyuncularıma özel maçlar için cebimden 80 bin avro prim dağıttım, bunu memnuniyetle verdim. Kendim açıkladım bu primleri. Benim verdiğim primleri başkanımız kulüp için de istedi. 'Oyunculara veriyorsun da neden kulübe vermiyorsun' dedi. Bu şekilde devam etmemiz zor. Ben onların teklifine henüz bir cevap vermedim. Odama geldiler, daha sonra maaşıma zam yapmayı teklif ettiler. Ekibim yabancı, biz Türk değiliz dışarıdan geldik. 80 bin avro artırıma gittiler daha sonra. Bu 80 bin avroyu sekiz kişiye bölmem istendi. Benim maaşım sadece 600 bin avro, bütün Türkiye'nin bilmesini istiyorum" ifadelerini kullanmıştı.  

MEHMET BÜYÜKEKŞİ'DEN CEVAP GECİKMEMİŞTİ

Gaziantep FK Başkanı Mehmet Büyükekşi de Sumidica'nın ifadelerinin ardından konu ile ilgili açıklamada bulunmuş ve tecrübeli teknik adamın şu anda yardımcıları dahil 1,2 milyon Euro aldığını cve 1, 6 milyon Euro talep ettiğini söylemişti.

Büyükekşi, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 

 "Süper Lig'de 21 takım var, bu 21 takım içinden hiçbirinin hocası 2 aydır sözleşme konuşmuyor. Böyle bir şey olabilir mi? Her maçtan sonra sözleşme, sözleşme, sözleşme! Spor ekonomisi çok kötü. Tribünler boş, reklam gelirimiz yok. Biz bu seneki ücretinde herhangi bir indirim istemedik. Maaşı neyse ödüyoruz. Bizim kendisine toplam ödememiz, yardımcıları dahil 1.2 milyon Euro. Şu an 1.6 milyon Euro istiyor. Tüm başarıyı üstüne alıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Malzemeciden, futbolculara ve yönetime bir başarı varsa ortak başarıdır. Şu oyuncu iyi oynadı da kazandık diye bir şey duydunuz mu şimdiye kadar? Yüzde 10 indirim istediğimiz doğru. 2 hoca değiştiren var, 3 hoca değiştiren var. Biz hocamızın arkasında duruyoruz, ona saygı duyuyoruz.

Ama bu açıklamalar yanlış. Yaptığı şey talihsizlik. Tüm Türkiye'de maaşı ve primleri günü gününe ödeyen tek kulübüz. Bunu da tüm Türkiye bilsin. Biz hocamıza durumumuzu anlattık, indirim istedik. Bunun saygısızlıkla ne alakası var? Barcelona bile zor durumda. Sarı kart gördü sahip çıktık, kırmızı kart gördü sahip çıktık. Her zaman arkasında durduk. Futbolculara para verdiğinde, jest yaptım dedi. Ben de "Bize de jest yap. İndirim yap" dedim. Bunu kulüp benden para istedi diye aksettiriyor. Biz kendisine teklifimizi yaptık. Yine de maaşının üstünde bir teklif yaptık. Onun cevabını bekliyor. Devam edip etmeyeceği o zaman belli olacak..

Yaşanan son gelişmelerin ardından Antep ekibi ile deneyimli teknik adam yollarını ayırdı.