Gaziantep Teknopark ile dünyaya açılıyor

Gaziantep Teknopark ile dünyaya açılıyor
Yazılım, bioteknoloji, elektronik, yapay zeka, yapay görme gibi alanlarda faaliyet gösteren Gaziantep Teknopark'taki firmalar, ürettiği yenilikçi teknolojilerle dünyaya açılıyor.

Gaziantep Teknopark'taki firmalar, yazılım, bioteknoloji, elektronik, yapay zeka, yapay görme gibi alanlarda ürettiği yenilikçi teknolojilerle dünyaya açılıyor.

Yüzde 100 doluluk oranına ulaşılan teknoparkta 91 teknoloji girişimcisi çalışırken, bu yılın 8 ayında 333 proje tamamlandı, 159 projenin ise üretim aşamasındaki çalışmalar sürüyor.

Gaziantep Teknopark ve TargeT Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdür Ekrem Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının katma değerli ekonomiyi geliştirmek ve büyütmek olduğunu söyledi.

Bünyelerinde bulunan firmaları güçlü ve teknolojik altyapısıyla birlikte Türkiye'ye değer katacak bir yapıya ulaştırmak istediklerini vurgulayan Tekin, şöyle konuştu:

"Hedefimiz global şirketler ortaya koymak. Gaziantep'in güçlü endüstrisine teknoloji ve dijital dönüşüm tedariki yapan bir yapıdayız. Yeteneklerimiz globale de hitap edebilecek düzeyde. Biz firmalarımızın globalde çok büyük potansiyelleri olduğuna inanıyoruz. Global düşünerek, girişimcilik ve işletme yönetimine yönelik, partner bulma ve global ağlarda yer alması yoluyla firmalarımızın çok daha iyi noktaya geleceğini, global şirketler olarak dünyanın tanıyacağı şirketler olacağını düşünüyoruz."

Tekin, teknoparkta sanal gerçeklik alanında faaliyet gösteren bir firmanın gerçekten çok önemli sunum araçları geliştirdiğini ve yakın zamanda dünyanın konuşacağı bir şirket haline gelebileceğini kaydetti.