Gaziantep Valisi’nden 65 yaş üstü vatandaşlara tuhaf kısıtlama: Gelin ve damadın annesi ile babası hariç

Gaziantep Valisi’nden 65 yaş üstü vatandaşlara tuhaf kısıtlama: Gelin ve damadın annesi ile babası hariç
Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik korona virüsle mücadele kapsamında bazı kısıtlamaların geldiğini açıkladı. Vali Gül, 65 yaş üstü vatandaşların düğüne gitmesinin yasaklandığını ancak gelin ve damadın anne, baba, dede, anneanne ve babaannesinin bu kısıtlamadan muaf tutulduğunu söyledi.

Korona virüs salgınında hasta sayısının en fazla arttığı kentlerden biri olan Gaziantep’te 65 yaş üstü vatandaşlara bazı kısıtlamalar geldi. Gaziantep Valisi Davut Gül’ün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda açıkladığı önlemlerde bir ayrıntı dikkat çekti. Vali Gül, 65 yaş üstü vatandaşların düğüne gitmesinin yasaklandığını belirterek gelin ve damadın anne, baba, dede, anneanne ve babaannesinin hariç tutulduğunu söyledi.

Vali Gül ayrıca 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma kullanımına bazı yasakların geldiğini de sözlerine ekledi.

Gaziantep Valisi Davut Gül’ün Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

Covid-19 hastalığı maalesef en fazla büyüklerimizi etkiliyor. 65 yaş üstü ulu Çınar’larımızı hep birlikte koruyup dualarını almaya ihtiyacımız var. Gaziantep’te gelin ve damadın anne, baba, dede, anneanne ve babaannesi hariç, 65 yaş üzeri kişilerin düğüne gitmesi yasaklanmıştır.

Toplu taşıma bulaş riskini arttırdığından; Sabah 07.00-10.00 Akşam 17.00-20.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanmaları, Akşam 18.00’dan sonra sebze/meyve pazarına gitmeleri yasaklanmıştır.

vali1.jpgvali2-001.jpg