​​​​​​​Geçmişiyle gurur duyabilmek...

Her anlamda moralsiz olduğum gün telefonum çaldı. Karşımda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Müdürü Cem Çapanoğlu. Onun hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Arkadaşım, kardeşim ne derseniz deyin.

Cem'le en önemli bağlantım Tuzla Piyade Okulu'ndan. Yedek subay eğitimimizi aynı bölükte yaptık. Hem de aynı mangada. Övünmek gibi olmasın ben bu birliğin başı idim. Yetmişimi devirdim bana hâlâ "komutanım" der.

Sürekli Basın Kartlarımla hep o ilgilenir. Çünkü, Basın Yayın İl Müdürlüğü'ne gidecek takatim yok.

Çok uzattım galiba; Cem Çapanoğlu TGC'nin 2019 yılı Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü'ne layık görüldüğümü bildirdi. Fotoğraf ve biyografi istedi.

Sıra Yabuloğlu'nda

Ben de her zamanki gibi, geçmişimiz uzun seneler önceye dayanan YENİÇAĞ'ın İcra Kurulu Başkanı Ahmet Yabuloğlu'ndan rica ettim. Onlar Cem'le paslaşıp işi hallettiler.

Değer verilmek

Ödülümü Orhan Ayhan büyüğüm aldı. Gazeteciliğin duayeni hayatta en büyük şansım. TGC Konferans Salonu'nda yaptığı övgü dolu konuşmasını öğrenince duygulandım.

En ağır ameliyatlarımda -8.5 saat süren var- narkozdan çıktığım an her zaman baş ucumdaydı. Bir tanesinde de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu görmüştüm. Yanında da bir başka kardeşim Murat Ongun vardı. Bu isimler o kadar çok ki, kimi unuttuysam şimdiden özür dilerim.

Habercilik

53 yıllık gazetecilik hayatımda önemli sloganlarım oldu. Bir tanesi "Haber gelip bana çarpar." Aktif dönemimde bunun örnekleri binlercedir. Ahmet Yabuloğlu bunun tanıklarındandır.

Dünkü yazım gerçekten önemliydi. Gürbüz Evren'in her medya kuruluşunda manşet olacak değerdeki bilgilendirmesinde beni tercih edişi vefa duygusudur. Evren'e bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu bir gerçeğin tespitidir "Yani ABD'nin sahtekârlığının belgesi."

Say say bitmez

Dedim ya, o kadar fazla dostum var ki... Sarıyer Belediyesi medya grubunda çalışan Cengiz Kahraman'ı da unutmuyorum. Hüseyin Movit başta binlerce kutlayana minnettarım. Rahmi Turan'a da övgüleri için teşekkür ediyorum.

Tabii TGC Başkanı Turgay Olcayto'yu da ihmal etmemek gerekir. Burada bir ayrıcalık da TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş'e yapacağım. Sağ olsunlar, var olsunlar.

İkinci ödülüm

YENİÇAĞ'da geçirdiğim üç buçuk yılda aldığım ikinci ödül bu. Torunum Cenk Koray'a benden miras.

***

Bektaş'ın açıklaması

TRT Müzik Koordinatörü Süleyman Bektaş'ın görevden ayrılışı epey ses getirdi. Hatta birkaç radyo ve haber sitesi konuyu işledi. Bunların canlı yayına alma isteklerini reddettim. Çünkü prensip olarak bu konularda yokum.

Radyoya evet, ekrana hayır

Türk Medya Grubu'nda çalışırken de SKYTÜRK'e -360- hiç demeç vermezdim. Alem FM hariç. Çünkü radyodaki programın sahibi Vecdi Tamer'e sempatim vardı. Onun sayesinde kimlerle tanıştığımın listesini yapsam buraya sığmaz. Örneğin Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Gürkan Hacır vb.

Gelelim Bektaş'ın açıklamalarına. Değer verdiğim bir insan. Bu nedenle söylediklerini aynen aktaracağım:

"Burhan Bey,

Ben son görevimde tam 5 yıl çalıştım. Yoğun tempo beni yıprattı. TRT Müzik Koordinatörlüğü'nden ayrılma isteğinde bulundum. Yani Cumhuriyet Bayramı programıyla ilgisi yok. Bu 15 Ekim'den beri kurumun içinde biliniyordu."

Seri telefonlar

Konuyu kapattık ama TRT'den peş peşe başka telefonlar geldi. Kurumun Genel Sekreter Yardımcısı ile yeni Müzik Koordinatörü dahil pek çok isim aradı.

Ben de bunları siz okuyucularımla paylaşmayı arzuladım. Değerlendirme artık sizin. Bektaş kardeşime de yeni görevinde başarılar dilerim.

İbrahim Eren

TRT'nin Genel Müdürü İbrahim Eren de devreye girdi. Onun üzerinde durduğu TRT-2'deki son dakika değişiklikleri oldu. Burada bir not düşeceğim; program değişiklikleriyle ilgili şikayetçi sayısı bir değil çok fazla.

ÖZÜR: Dün birinci sayfada yer alan anonsumda sehven yanlışlık oldu. Okurlarımdan özür diliyorum. B.A.

GÜNÜN SÖZÜ

Doğa en bilge, tek yanılmaz öğretmendir. Onun bilgisi bitip, tükenmez. Kitaplar onun ancak tercümanı olabilir. Faydalı olsalar da, doğa sessizken bile onun bilgeliğine erişilemez. Harriet Martineau

 

Yazarın Diğer Yazıları