Geçmişten günümüze Lemi Çelik'in feryadı…

Bir taraftan "yerlinin yerlisi" olmaktan dem vururken, diğer yandan tribün dilini en hayâsız ve acımasız şekilde kendi evlatlarına kullanmakta zerre kadar tereddüt göstermeyen hoyratların "insafsız avcıya hizmet edercesine" olan biteviye tavırlarını geçen haftaki Galatasaray maçında da sergilemelerini yerden yere vurarak mevzubahis ettik diye alınanlar da, olmuş kızanlar da…

Olmuş olmasına da, bu sadece bugünkülerin sergilediği aşağılık tavırlar değil ki!

Trabzonspor alt yapısından yetişmiş, 1983-1998 yılları arasında takım kadrosunda yer almış, takım kaptanlığı yapmış, taraftarın "Başbakan" lakabı ile de bildiği, kültürlü has adam Lemi Çelik, Galatasaray maçından sonra, Trabzon''da yayınlanan yerel Karadeniz Gazetesi''ndeki yorumunda konuyu "acı ama gerçek" denecek kadar net bir şekilde satırlara döktü.

Bize de tribünlerde "Trabzonluluk adına utanılacak" pozisyonunda oturanlara "bir kere daha" diye hatırlatmak için tekrarlamak kaldı.

Şöyle sitem ediyor Lemi Çelik:

"Dünyada kendi yetiştirmiş olduğu futbolcularını yuhalayan ve küfür eden taraftar sıralaması yapılsa maalesef Trabzonspor taraftarı 1''inci çıkar. Abdülkadir Ömür''e yapılan bu tepki oyuncunun şahsına değil, Trabzonspor formasına ve değerlerinedir. Kesinlikle kınıyorum. Yıllarca bana ve altyapıdan yetişen birçok oyuncumuza aynı tepkiler olmuştur. Bu çağda bu kadar bilinçsiz taraftarla başarı çok zordur."

Yeri gelmiş iken, her ne kadar bu bedbinler Trabzonspor''un tribünlerinde oturuyor olsalar da, tarihin sayfalarında "Oy Trabzon Trabzon, içi kalaylı kazan" türküsü ile anlatılan gerçek Trabzonlular ile uzaktan yakından ilgilerinin bulunmadığını da herkesin bilmesinde yarar var.

Onun için bu gibilere ister "Yuh, lanet olsun size", diye seslenip, isterseniz, "Defolun gidin" diye bağırarak kendini Trabzonlu hisseden herkesin karşı çıkması gerekir, böyle bir hakları da vardır.

 

Yazarın Diğer Yazıları