Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Yeniçağ ziyaretinde konuştu: Gazeteci ve siyasetçilere saldırı bir terör eylemidir

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Yeniçağ ziyaretinde konuştu: Gazeteci ve siyasetçilere saldırı bir terör eylemidir
Yeniçağ gazetesi yazarlarından Orhan Uğuroğlu ve Gelecek Partisi kurucularından Selçuk Özdağ'a silahla saldırılmasını değerlendiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Bu bir terördür. İçişleri Bakanı çıkmış tepkisel bir olay diyor. Bunu İçişleri Bakanı söylerse herkes bireysel tepki göstermeye başlar. Terör sadece dağlarda değil Ankara'nın caddesine inmiş durumda" dedi.

SÜMEYRA KIRCA – ÖZEL HABER – YENİÇAĞ
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yeniçağ gazetesini ziyaret ederek gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yeniçağ yazarlarından Orhan Uğuroğlu ve Gelecek Partisi kurucularından Selçuk Özdağ'a yapılan saldırıları kınayan Ahmet Davutoğlu, "Yapılan bu saldıralar siyasi terör eylemidir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile getirilen bu ucube sistem kalıcı otoriterliğe geçiş sistemidir. Şimdi halk bu sistemi sorgulayınca, bu sistemin yaşayabilmesi için ancak muhalefetin sesini kesmekle ve kalıcı bir otoriterliğe geçmek için psikolojik bir altyapı oluşturma kanaati mahfillerde yerleşti. Bugün sessiz kalanlar emin olun yarın onlar da mağdur olacak. Ben bu yüzden uyardım Sayın Erdoğan'ı. Bu yapılanlar özgür siyaseti sınırlayan bütün eylemler ilerde bir gün tüm siyaseti engeller. 12 Eylül öncesi şartlar gibi öyle bir kaos ortamı doğar ki otoriter rejim heveslileri kalıcı bir otoriter bir rejimi kurmak için. O yüzden ben bu saldırıları doğrudan demokrasiye saldırı olarak görüyorum. Vahim bir gidişatın göstergesi olarak görüyorum bunu" dedi.
33-031.jpg
BAKANLAR BİRBİRİNE YA OMUZ ATIYOR YA PARMAK SALLIYOR
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Twiter'da kendisine hakaret ettiği iddia edilen kişinin adli kontrolle serbest bırakılmasını eleştirdiği tweete çok sert yanıt verdi. Bakan Gül; 'Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz' dedi.
Bakanlar arasındaki bu gerilimi değerlendiren Ahmet Davutoğlu, "Bir bakan omuz atıyor öbürü parmak sallıyor. Anıtkabirde resmi törende Süleyman Soylu ile Berat Albayrak birbirine omuz attığında ben o gün devlet işleyişi bitti demiştim. Ben o gün devletin başında olsaydım ikisini de aynı gün görevden alırdım. Berat Albayrak'ın çıkmasından sonra herkes Ak Partide liderlik peşinde, Tayyip bey ise kendi iktidarı peşinde böyle yönetim olur mu?" diye eleştirdi.
Adalet Bakanı Gül'ün tepkisinde haklı olduğunu ancak bu tepkiyi aynı zamanda yargıyı tehdit eden MHP milletvekillerine de yapılması gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, "Ben aynı zamanda yargı mensuplarına da seslenmek istiyorum. Bilin ki bu insanlar bir gün gidecek ve siz milletle baş başa kalacaksınız. Bugün bu insanlara saldıranlar yarın yargı mensuplarına saldıracak. Sizler bu çetelere boyun eğmeyin siz millet adına karar alıyorsunuz" dedi.
31-005.jpg
İktidarın kahramanlık hikâyeleri anlattığını ama mafya çetelerinin ülkeyi sardığını, bu durumda İçişleri Bakanının görevini yerine getirmediğini söyleyen Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya şöyle seslendi:
"Senin döneminde bir siyasetçi 12 Eylül'den sonra sokak ortasında saldırıya uğradı. Biz İçişleri Bakanı'ndan hesap sorarız. Bakana hesap vermek düşer. Her fırsatta gündemi değiştirmek için mağduriyet üretmek için yapılıyor. Hukuk herkese lazım. Kıyaslamak doğru değil ama size saldıranlar hemen serbest kaldı. Benim eşime küfür edildi neredeydi Süleyman Bey? Akşener'in evi basıldı neredeydi Süleyman Bey?"
BAHÇELİ ASLINDA ERDOĞANA PARMAK SALLIYOR

Ahmet Davutoğlu, Devlet Bahçeli'nin ara ara çıkıp '2023'te adayımız Erdoğan'dır' söylemi için şu açıklamayı yaptı:
"Erdoğan'ın aday olması anayasaya aykırı olmasına rağmen Bahçeli niye sürekli bunu söylüyor! Bir şeyi ısrarla söylüyorsa aslında tersini kastediyordur. Ey Erdoğan bunu her an söylemekten vazgeçebilirim bak bunu unutma, vesayet altındasın diyor. Bunu niye 3 yıl öncesinden söylüyorsun ve kendi partine ayıp. Demek ki MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı yok!"
HEDEFİMİZ TEK BAŞINA İKTİDARA GELMEK
Gelecek Partisi olarak hedeflerinin tek başına iktidara gelmek olduğunu aktaran Ahmet Davutoğlu, "Tek başına iktidar olup Türkiye'deki kara bulutları dağıtmak istiyoruz. Partim için iddialıyım. Bir yıl içinde neden Gelecek partisini konuştu. Çünkü net konuştuk, sorunu ve çözümü konuştuk. Şimdi temiz siyaset belgesi sunacağız. Biz iktidara geldiğimizde ihaleler şeffaf olacak, kimse yakınlarını kayırmayacak, siyasetçiler hediye kabul etmeyecek gibi iktidarımızda temiz siyaset maddelerini tek tek açıklayacağız" diye konuştu.
AKP’DEN HER ALANDA BASKI GÖRÜYORUZ
Geçmişte başbakanlık görevi yürütmesine rağmen terör bölgelerine yaptığı ziyaretlerde devletin kendisine zırhlı araç vermediğini anlatan Ahmet Davutoğlu şöyle konuştu:
"Partimize Ak Parti'nin baskıları artık her alanda görülüyor. Artık zırhlı araç vermiyorlar bize, mesela Mardin'den Dargeçit'e geçecektik o bölgeler terörün olduğu yerler ama vermiyorlar. Ben bunu kayda geçin arkadaşlar diyorum, başımıza bir cinayet gelirse bunu bilin diyoruz. Mardin'de arkadaşlar araba kiralıyorlar, önce anlaşma sağlanıyor sonra doğrudan Ak partinin müdahalesiyle anlaşma iptal ediliyor. Baskılar buralara kadar düştü. Neden? Çünkü, biz Mardin'de bir kongre yaptık coşku, heyecan kalabalıklar oluştu. 4 gün sonra Ak parti kongresi vardı 11 de yapılması gereken kongre 14'te bile yapılamadı çünkü delege bulamadılar. Aradaki fotoğraf bu kadar net. O zaman Ankara'da genel başkan yardımcılarına saldırırsak belki geri adım attırırız diyor. Biz çok büyük bir heyecan içindeyiz ve ne yaparlarsa yapsınlar hızımızı kesmeyeceğiz."
AK PARTİ VE MHP YOL AYRIMINDA
Ak Parti ve MHP'nin yol ayrımında olduğunu dile getiren Ahmet Davutoğlu, "Dünyanın her yerinde bir otoriterlik var MHP'de buna yakındı. Biden dönemine geçince bu yeni dönemi anlama çalışıyor. Demokrasi, hukuk, ekonomi reformu deniyor da buna kim inanır. MHP, AK Parti'ye benim vesayetim altındasın diyor. AK Partiye çizgi çiziyor. Doğu Türkistan konusunda sadece ikisi de sessiz. Çin'e tek kelime yok. Uygur Türkleri inim inim inliyor bu mu milletçilik?" diye sitem etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni arayışlar içinde olduğunu belirten Ahmet Davutoğlu, Erdoğan'ın Gelecek Partisi'nden endişe ettiği için yeniden Milli Görüş gömleğini giydiğini kaydetti. Davutoğlu konuşmasına şöyle devam etti:
"Gelecek Partisi'nin değerleri var ama onların yok! Yoksullukla, yolsuzlukla, yasaklarla mücadele edecektiniz hepsi yok oldu. Biz çıktık kral çıplak dedik. MHP ve AK Parti içindeki görüş ayrılıkları ortaya çıktı. MHP'nin ve AK Parti'nin kaybettiği oylar Gelecek Partisi'ne geliyor. Erdoğan, MHP ile bile Cumhurbaşkanı seçilemeyeceği anda MHP yükünden kurtulmaya çalışacak. Yarın seçime girildiğinde Cumhur İttifakı devam etmeyecek, nasıl 4 ay önce Berat Albayrak olayını kimse öngörmüyordu. Bu bakan çekip gidecek diyordum. Biliyorum işlerin nasıl yürüdüğünü. Cumhur İttifakı'nın bir seçimde beraber olması artık çok zor. Bahçeli'ye diyecekler bu yoksulluktan perişan haldeyiz MHP ne diyecek AKP yaptı diyecekler. Her şeyi AKP'ye yıkacaklar. Olan Türkiye'ye oluyor." 
TAYYİP BEYİN DOST VE DÜŞMANLARI GÜNLÜK DEĞİŞİR
Alaattin Çakıcı'nın bugün hem kendisiyle hem de Cumhurbaşkanına hakaretten Erdoğan ile davası olduğunu anlatan Ahmet Davutoğlu, "Ne enteresandır ki, Alaattin Çakıcı devletin bakanlarına ve Cumhurbaşkanına hareket ettiği dönemden hem benim hem de Tayyip beyin davası var. Tesadüf ki o dava bugün. Bizim kadın avukat arkadaşımız gitti, onu tehdit etmişler. Tehdit ettikleri için 3-4 arkadaşı daha yolladım mahkemeye… Düşünün bir mafya lideri Cumhurbaşkanına hakaretten davaları oldu çok yakın zamanda ama şimdi hallerine bakın. Büyük ihtimalle o davalar düşmüştür. Çünkü Tayyip beyin düşmanları ve dostları günceldir. Günlük olarak değişir."

 

İlgili Haberler