Gelecek Partisi, Gün Sazak’ı kabri başında andı

Gelecek Partisi, Gün Sazak’ı kabri başında andı
Gelecek Partisi, Genel Başkan Yardımcıları Feramuz Üstün, Selçuk Özdağ ve Ümit Yardım, görevi sırasında şehit edilen Devlet Bakanı Gün Sazak'ın kabrini vefatının 40. sene-i devriyesinde ziyaret etti.

2. Milliyetçi Cephe Hükümetinin MHP’li Gümrük ve Tekel Bakanı olan Gün Sazak, 27 Mayıs 1980 tarihinde evinin önünde Dev-Sol militanlarının açtığı çapraz ateş sonucunda şehit düşmüştü. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Feramuz Üstün, Selçuk Özdağ ve Ümit Yardım, Bakan Sazak’ı kabri başında andı.

whatsapp-image-2020-05-29-at-11-38-58.jpeg

Sazak’ın kabri başında açıklamalarda bulunan Özdağ şöyle konuştu.

“Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra,devletimize hizmet eden çok değerli askerler, siyasetçiler, ilim adamları oldu. Zaman zaman, gün geldi bu ilim adamları, askerler ve siyasetçiler gadre uğradılar, gün geldi darağaçlarında tartıldılar, gün geldi öldürüldüler, çeşitli örgütler tarafından suikastlere maruz kaldılar. Hep hırsızlıkla, rüşvetle ve mafyalarla uğraşarak örnek bir bakanlık ihdas etmiş ve bu da mafyayı rahatsız etmiş. Türkiye’deki çatışmayı daha çok kışkırtmak silah kaçakçılığı yapmak, Anadolu insanlarının birbirine kıymalarına vesile olarak para kazananlara karşı, esrara karşı, eroine karşı büyük bir direnç göstermiş bir devlet adamıydı. Bu devlet adamı mafya dünyasını rahatsız etti. Egemen güçlerin Türkiye’deki yaptığı operasyonları rahat gerçekleştirememek, o güçleri rahatsız etti ve Gün Sazak Bey’in ortadan kaldırılması talimatını verdiler. Bir gece yarısı Gün Sazak Bey illegal terör örgütü tarafından şehit edildi.Ben değerli devlet adamı Gün Sazak Bey’e gani gani rahmet diliyorum."

whatsapp-image-2020-05-29-at-11-39-00.jpegwhatsapp-image-2020-05-29-at-11-39-02.jpeg