Ahmet Davutoğlu yeni sistemin adını koydu: Bu dolarla vaftizlenmiş faiz!

Ahmet Davutoğlu yeni sistemin adını koydu: Bu dolarla vaftizlenmiş faiz!
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, iktidarın açıkladığı yeni dolar endeksli mevduat sistemine ilişkin 'dolarla vaftizlenmiş faiz' yorumu yaptı...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Zonguldak''ta sivil toplum kuruluşları ve gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Davutoğlu, iktidarın döviz endeksli mevduat ürünü ile döviz kurlarına müdahalesine ilişkin, "Bu dolarla vaftizlenmiş faiz" yorumu yaptı.

Davutoğlu''nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Gelinen nokta ne? Gelinen nokta şu 3,6, 9, 12 aylık vadelerle elinizdeki dövizi TL''ye çevireceksiniz. Bir taraftan faiz alacaksınız TL üzerinden diğer taraftan kur farkı neyse onu alacaksınız. Zarar etmesi mümkün olmayan bir işlem. Ama ne kadar kar edeceği kur dalgalanmalarına bağlı fakat faizi garanti edilmiş bir şey. Faiz oturduğunuz yerden paradan para kazanmaksa bu yolla faizi hem de üstüne kur farkı dolayısıyla bir faiz koyuyorsunuz. Bunun adı faizin DEM''lenmesidir arkadaşlar. Dini argümanlar kullanmasınlar. Bu dolarla vaftizlenmiş faizdir. Bu, köprülerin Hazine alım garantileri var ya.... Bu sefer Hazine garantili faiz dönemine geçiyor devlet. Devlet diyor ki bankaya '' Sen bu faizi ver, zarar etmeyeceksin.'' Bakın olacak olan ne size söyleyeyim: Aynı hazine garantili köprüler gibi bir müddet sonra bankada yüzbinlerce dolarları, milyon dolarları olan en fazla yüz bin kişi oturdukları yerden Hazine garantili para basacaklar."

İlgili Haberler