Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'ndan Sezgin Baran Korkmaz açıklaması

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'ndan Sezgin Baran Korkmaz açıklaması
Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Devletim adına kaygılanıyorum" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ABD''de tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili açıklamada bulundu. Davutoğlu, açıklamasında "Sezgin Baran Korkmaz diye biri var. Kara para aklayıcısı, dolandırıcı. Rıza Zarrap''la yaşananlar, tekrar yaşanacak. Korkuyorum, devletim adına korkuyor ve utanıyorum" ifadelerine yer verdi.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, hakkında ''kara para aklama'' ve ''dolandırıcılık'' suçlamalarından soruşturma açılan ve 15 Temmuz''da ABD''de tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz''la ilgili konuştu.

Twitter''dan paylaşımda bulunan Davutoğlu, "Sezgin Baran Korkmaz diye biri var. Kara para aklayıcısı, dolandırıcı. Bakın olacak olan ne? Rıza Zarrap çıktığı zaman, herkes bilir işte bu yüzden yolumuz ayrıldı. "Bu Rıza Zarrap denilen adamla, hiçbirinizin resmini görmeyeceğim, hiçbirinizin ilişkisini görmeyeceğim." dedim. Sayın Cumhurbaşkanı ne dedi biliyor musunuz? "Ahmet Bey, ne istiyorsun bu hayırseverden." dedi. Rıza Zarrap hayırsever ha? Şimdi Sezgin Baran Korkmaz. Aynı şey yaşanacak. Korkuyorum, devletim adına korkuyor ve utanıyorum" dedi.

Davutoğlu şöyle konuştu:

"Sezgin Baran Korkmaz diye biri var. Kara para aklayıcısı, dolandırıcı. Türkiye''de bir otel kuruyor, oradan geçmeyen devlet yöneticisi yok neredeyse. Uluslararası bir soruşturma açılınca da İçişleri Bakanı bunu çağırıyor ve yurt dışına gönderiyor. Amerika''da yargılanıyor. Bakın olacak olan ne? Rıza Zarrap çıktığı zaman, herkes bilir işte bu yüzden yolumuz ayrıldı. "Bu Rıza Zarrap denilen adamla, hiçbirinizin resmini görmeyeceğim, hiçbirinizin ilişkisini görmeyeceğim." dedim. Sayın Cumhurbaşkanı ne dedi biliyor musunuz? "Ahmet bey, ne istiyorsun bu hayırseverden." dedi. Rıza Zarrap hayırsever ha? Şimdi Sezgin Baran Korkmaz. Aynı şey yaşanacak. Korkuyorum, devletim adına korkuyor ve utanıyorum.

Amerikan Kongresi''nde mal varlığı dosyası, New York Mahkemesi''nde Rıza Zarrap dosyası var, Utah Mahkemesi''nde şimdi Sezgin Baran Korkmaz var. Şimdi yapılması gereken şu: Sayın Canikli''nin, Binali Yıldırım''ın, ekonomiden sorumlu bütün bakanların, hakkında iddia olan herkesin yapacağı çok basit bir işlem var. Ben yaptım bunu. Mal varlığı beyanında bulunacaklar. Yeni seçime gitmeden önce Türkiye''de cumhurbaşkanlık, başbakanlık, bakanlık yapmış herkes malını izah edecek, açıklayacak. İşte o zaman ben sizi alnınızdan öperim, yolunuza devam edin derim. Ama bunu yapamazsanız, iki elimiz yakanızdadır, milletin de iki eli yakanızda olacak."

İlgili Haberler